• IMYke2.0.0.0
    Ezt alá tudom támasztani... a játékban nézd csak miket találtam (fordítások alatt szoktam ilyet csinálni magamnak):

* Blowtorch = forrasztó(lámpa) WIKI

* Boomstick = Used by Ash (Army of Darkness) when describing his 12 gauge, double barrel Remington shotgun. His boomstick retails for around 109.95 at S-Mart, and was produced in Grand Rapids, Michigan.

"This is my BOOMSTICK!" - Urban Dictionary

* Jézusom, hol vagyunk, a Hoth-on?
    Megjegyzés: a Hoth az első "Star Wars" trilógiából lehet ismerős - A Hoth Rendszer ugyanazon nevű, 6. teljesen hóval és jéggel borított bolygója, számos holddal körülvéve.
    A "Birodalom visszavág" (a klasszikus trilógia második része, számozás szerint az V. (ötödik) epizód) eleje itt játszódik.

ACHIEVEMENTS = EREDMÉNYEK
    reinforcement ticket = erösítés jegy
    resource ticket = eröforrás jegy
    PERSONAL WATER CRAFT = SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ HAJÓ

thumper = vagdalkozó, daraboló

[b]IFV
    = Infantry Fighting Vehicle = gyalogsági bevetési jármü

IFF = (identification, friend or foe ) (barát vagy ellenség felismerő

CAV = Cavalry Fighting Vehicle (Lovassági Harcijármű)

ECM = Electronic Counter Measures (Elektronikus ellencsapás)

TOW (-vetö) = Tube-launched, Optically tracked, Wire-guided missile (Csövetéses, Optikailag nyomkövetett, rádió irányítású rakéta)

UAV = Unmanned Aerial Vehicle (Személyzet Nélküli Légijármü)

IED = (improvised explosive device ) - "Err... Igen, rengeteg a kö az úton, lehetséges IED. Le kell lassítanunk, nem kockáztathatok."

JDAM = (Joint Direct Attack Munition ) - "Egy kis JDAM csomagot küldtök le ezen csatornán, pont itt?"

BMD = (ballistic missile defense )

MBT = Main Battle Tank (általános rendeltetésü harckocsi) WIKI

Predator = A filmre utalás Port.hu

True Lies = A filmre utalás Port.hu