Battlefield 1943 Pacific
-
Ehh, ja, a 7th ebbe rokkant bele.
BFV-ből jöttünk 11-en. Jól összeolvadtunk a 13-15 fős fasztuggyakikkel. (OPC, vagy miapicsa?) Így lettünk eX. Ez elvileg 26 ember. Kb egyetlen 12-es meccsre sem lettünk meg. OPC-sekből két ember maradt egy vagy két warra, aztán elhúztak ők is wowwal maszturbálni. Közben a 7th-ből is rájöttek páran, hogy nem is tetszik nekik a BF2, elkezdtünk fogyni.
Aztán persze folyton kevesen voltunk a 12-es warokra, vettük fel az embereket orrba-szájba. De kb ugyanolyan intenzitással léptek is le a régiek. Aztán mire észbe kaptunk, hogy "jaa, hát akkor játsszunk 8v8-at", addigra már késő volt, használhatatlanná esett szét a klán...
Meg egyébként is, szarok a 16-os mapok. Addig rendben, hogy 1 tank vagy 1 heli is elég lehet, de a nulla dzsip és APC az már igen kevés. Gyakorlatilag ki van herélve a játék 16-os mapon.
De még csak nem is a kevés jármű a baj. A baj az, hogy nem lehet hová menni, nem lehet taktikázni. Van három zászló, az egyik rögtön a saját főbéz. Ez a 3 zászló is szinte mindig vonalban van, nincs mit trükközni. Nulla taktika, nyers erő, azt' szevasz. BFV-ben a taktikázást, az ellenfél különböző lehetséges lépéseire felkészülést, az ellenfél megtévesztését, meglepését, átbaszását szerettem csinálni a legjobban. Tekintve, hogy BF2 16-os mapon nekünk is, az ellenségnek is annyi a kelléktára, hogy jön, vagy nem jön, így olyan kurvára sok ész nem kell hozzá...
A másik dolog, ami kurvanagy visszalépés, hogy az oldalak közt semmi különbség nincs. Kínosan ugyanazt tudják a különböző oldalak. BFV-ben totálisan különböző volt az amcsik meg a vietek felszerelése, mégis megvolt az egyensúly. Ezzel szemben a BF2 uniformizált cuccai, járművei irtózat gagyi megoldás szerintem.
Na mindegy, ez már történelem... :) Én még azért reménykedek, hogy lesz egyszer egy jó BF is, vagy legalább egy sikeres koppintás...