Battlefield 1943 Pacific
  • dronkZero
    De pont ezaz, hogy két PC-s játék közt a különbséget a DirectX támogatása adja. Most térünk át éppen a kilencesről a tizesre A DirectX- meg pont az alkalmazás szint és a driver szint közti kapcsolatot adja.
    Alkalmazás megmondja a DX-nek, hogy mit akar, a DX meg a megfelelő driveren keresztül megcsináltatja a műveletet a hardverrel. Tehát a hardveredhez már közvetlenül csak a DX-nek van köze, pont ez a lényege, hogy a különböző hardverek ellenére egységes az utasításkészlet.

Namármost, a fejlesztők nem turkálnak sem a DX-ben, sem a driverekben. Csak a saját programukban.
    Tehát eleve az a tétel hazugság szerintem, hogy létezik olyan egyáltalán, hogy "hardverre optimalizálás".

Azt el tudom képzelni, hogy egy nyers, átgondolatlan engine-t lehet optimalizálni, de akkor az egyszerre optimalizálódik az összes hardverre. Vagy ha mondjuk jóVGA specifikus effekt, akkor annak az optimalizálása nem javítja persze egy erre az effektre nem képes kártya teljesítményét.

Szerintem ez a "jaj sok hardverre kell" c. dolog inkább arról szól, hogy max grafikáról kiindulva úgy kell lefelé skálázni, úgy kell kiiktatgatni az effekteket, hogy közben ne váljon egy hányadék fossá a látvány. Hogy egy régebbi gépen úgy menjen el, hogy még lásson valamit a júzer.

Jut eszembe, vannak ismerőseim, akik játékfejlesztő cégnél dolgoznak, majd jól rákérdezek, hogy megy ez. Elképzelhető, hogy teljesen faszságokat hordok itt össze, de azért meglepődnék...