iMacX#33
Nemtom, én nagyon nem szeretem az IE-t, de csak mert biztonságilag és megjelenítésileg a béka segga alatt van. És fejlesztőként kivan midnenem vele, mert használhatalan és egyszerűen síkhülye. És IE miatt ne az Adobét bántsátok, aki a legkorszerűbb és legkorrektebb programokat adja ki sorban, hanem az MS-t, aki képtelen megírni egy böngészőt és elfogadni a szabványokat!
FF-et szerettem a 2-es sorig, de a 3-as óriási csalódást okozott... Mind Mac-en, mind pedig Win-en... Nagyon lassan tölt be, zavaróan nagy interfész, amit ha módosítunk is óriási...
Mikor megjelent a Chrome, nálam onnantól kezdve az van Win-en... Tökéletes, az előzőekhez képest gyorsabb, átlátható és könnyű interfész, és már az alpha is többet tudott mint az IE valaha fog... (az IE8 Beta-hoz képest többet tudott már Alpha-ként)... Nagyon jó megjelenítés, nagyon kevés hiba... Ezen kívül 5x megnyitom, bázárom a chrome-t, amíg az FF 3 megnyílik :D Tehát mindenhogy gyors...
Mac-en továbbra is Safari a nyerő, de ha megjelenik a Chrome még elgondolkodom azon hogy melyieket használjam...
Opera: Amíg egy cég képtelen böngészőt írni és azt optimalizálni addig NE ADJON KI SEMMIT! Nekem 3 gépen volt fenn eddig (4 verzió, 3 különböző gépen)... Mac-en 260MB Ramot foglalt le indításkor, mert neki az jó... Winen csak 100 valamennyit... Aztán amikor multkor feltettem XP-re már ez a része jó volt, de három honlapot akartam megnézni feltelepítés után, és mikor a harmadik tab-ot nyitottam kifagyott és kilépett! Azóta látni sem akarom!
Nekem a szubjektív rangsorom a böngészők között:
* Windows XP/Vista: Google Chrome, FireFox 2, Internet Explorer 7-8, FireFox 3, Opera, Internet Explorer 6
* Apple Mac OSX Tiger/Leopard: Apple Safari, Apple WebKit, Opera, FireFox 3