82
  • cousin333
    Ez így azért nem teljesen igaz. Noha az Opera valóban nem tudott igazán elterjedni, de stabilan tartja magát. A Netscape nagyon magasról indult és most ott tart, ahol. Az Opera viszont mindig is ennyin volt, ami szomorú, de ez nem a hanyatlás jele...

Másrészt az ilyen felmérések tudtommal notóriusan kihagynak bizonyos régiókat (pl, Oroszországot, Indonéziát), nem tudom, itt mi a helyzet.
  • cousin333
    "Magyarul az FF jo idoben valo megjelenesenek nagyon sokat koszonhet szerintem."

Szerintem meg a marketingnek. Amit itt felsoroltál, azt az Opera is tudta, jóval régebb óta. Viszont fizetős volt, és messze nem kapott olyan médiahátszelet, mint a Firefox.
  • Reg5
    Nem volt mindig ingyenes. Amúgy az átlaguser vastagon leszarja, hogy a fórráskódja milyen színű, azt használja amit ismer(ugye "kék e"), vagy eléraknak.

Továbbra is azt mondom, hogy az Opera a legjobb(számomra). Ami az FF-hez kieg az itt be van építve. Keveset eszik(aki mást tapasztalt az nagy elszúrt vmit). Igaz néha összeomlik, de a többi is...
  • lck
    Browzar-t ismeritek ? Nagyon komoly.
  • gkalcso
    Frissítésként tolják le XP-re.
  • balage187
    Mar egy regebbi hasonlo cikknel leirtam, hogy miert alacsony az Opera reszesedese szerintem. Azert, mert alapbol az emberek leszarjak, hogy milyen bongeszovel nyomjak, nem erdekli oket (mert nem is tudjak), hogy az egyik 100megaval kevesebbet eszik, az emberek 99,9%-a nem ilyen uber-geek, aki minden egyes verziovaltaskor letesztel minden bongeszot es azt preferalja, ami par szazadmasodperccel jobban teljesit az idiota teszteken.

Akkor miert nott a Firefox reszesedese 20% fole (Mo.-n 40%-ra)? Azert, mert, amikor nagyon sokan kezdtek el netezni, akkor az IE6 volt a legtobb gepen, az meg kuztudottan egy szar: megnyitotta az osszes popupot, gyakran osszeomlott, egyszercsak ismeretlen toolbarok jelentek meg benne (most atlag userek eseterol beszelek), konnyen, sok virust bekaphattal vele. Ekkor nagyon jo indok volt arra, hogy az ember bongeszot valtson, mert meg a LAIKUS felhasznalo is latta a a kulonbseget, nevezetesen azt, hogy az FF nem nyit meg minden szar popupot, nem omlik ossze, es vegsosoron nem csinalja azokat, amiket az elobb az IE-nel leirtam. Azota lehet, hogy jobb lett az IE a 7-es verzioval, lehet, hogy jobb lett az Opera vagy a Chrome, de nincs igazi indoka az embereknek arra, hogy valtsanak, ezert szarnak ra.
    Magyarul az FF jo idoben valo megjelenesenek nagyon sokat koszonhet szerintem.
  • balee66
    Aki azt mondja, hogy az Opera nagy memóriaigényű, és fagyogat, az még soha a büdös életbe nem használta!!
    Egyébként engem nagyon nem érdekel semmilyen statisztika. Amíg fejlesztik az Operát, és megfelelően biztonságos lesz, addig azt fogom használni, csak mert sok olyan funkciója van, ami nekem hiányozna ha áttérnék másik browserre!
  • vmiki88
    vesszen már el a süllyesztőbe ez a xar böngésző
  • Narxis
    "ne az Adobét bántsátok, aki a legkorszerűbb és legkorrektebb programokat adja ki sorban"

• iMacX
    Nemtom, én nagyon nem szeretem az IE-t, de csak mert biztonságilag és megjelenítésileg a béka segga alatt van. És fejlesztőként kivan midnenem vele, mert használhatalan és egyszerűen síkhülye. És IE miatt ne az Adobét bántsátok, aki a legkorszerűbb és legkorrektebb programokat adja ki sorban, hanem az MS-t, aki képtelen megírni egy böngészőt és elfogadni a szabványokat!

FF-et szerettem a 2-es sorig, de a 3-as óriási csalódást okozott... Mind Mac-en, mind pedig Win-en... Nagyon lassan tölt be, zavaróan nagy interfész, amit ha módosítunk is óriási...

Mikor megjelent a Chrome, nálam onnantól kezdve az van Win-en... Tökéletes, az előzőekhez képest gyorsabb, átlátható és könnyű interfész, és már az alpha is többet tudott mint az IE valaha fog... (az IE8 Beta-hoz képest többet tudott már Alpha-ként)... Nagyon jó megjelenítés, nagyon kevés hiba... Ezen kívül 5x megnyitom, bázárom a chrome-t, amíg az FF 3 megnyílik :D Tehát mindenhogy gyors...

Mac-en továbbra is Safari a nyerő, de ha megjelenik a Chrome még elgondolkodom azon hogy melyieket használjam...

Opera: Amíg egy cég képtelen böngészőt írni és azt optimalizálni addig NE ADJON KI SEMMIT! Nekem 3 gépen volt fenn eddig (4 verzió, 3 különböző gépen)... Mac-en 260MB Ramot foglalt le indításkor, mert neki az jó... Winen csak 100 valamennyit... Aztán amikor multkor feltettem XP-re már ez a része jó volt, de három honlapot akartam megnézni feltelepítés után, és mikor a harmadik tab-ot nyitottam kifagyott és kilépett! Azóta látni sem akarom!

Nekem a szubjektív rangsorom a böngészők között:
    * Windows XP/Vista: Google Chrome, FireFox 2, Internet Explorer 7-8, FireFox 3, Opera, Internet Explorer 6
    * Apple Mac OSX Tiger/Leopard: Apple Safari, Apple WebKit, Opera, FireFox 3
  • BCS pixel
    ja ja az Adverticum mérése alapján

IE7 - 28%, IE6 - 26%
    Firefox - 41%
    Opera - 3%
    Chrome - 1%

nálunk pl. a safari sehol sincs pontosabban 0,5 alatt
    http://kristalyszovetseg.hu/baratcsaba/weboldal-optimalizalas/
  • ZeemanX
    Opera 0.7%??? Pf.
    Pedig az a LEGKIRÁLYABB, legFA...BB, a ku..a életbe baz..g, hogy ménem azt használja mindenki és miért azt a fos iet, bazm.g a pics..a.
  • 5c0rp330n
    az Opera funkcionalitásban mondjuk messze a legfejlettebb böngésző mind közül. ezenkívül szép is, gyors is, és azon kevés böngészők egyike, amelyek 100/100-ra teljesítik az acid testet.
  • Narxis
    Adobe hibája, mint az is, hogy IE lefagy flash tartalmak megjelenítése közben(néha). Mit vársz egy olyan cégtől amelyik még 64bitre se tudta megírni a saját szarjait?
  • willard
    Én úgy vettem észre, az Operások hirdetik a legagresszívebben, hogy az a legjobb, a Firefoxosok már nem nagyon, és van a nagy, csendes Exploreres többség, akinek rohadtul mindegy, csak jöjjön be az oldal és kész.
  • B0nFire
    Az Opera azért szerepel ilyen alacsonyan, mert le kéne bontani ezeket a méréseket mondjuk országok szerinti felhasználás szerint, és teljesen eltérő számokat kapnánk. Mo-n például ennél a számnál sokkal többen használnak FF-t, sőt, lehet, hogy már többen is, mint IE-t. Sőt, Mo-n az Operát is jóval többen használják, mint világviszonylatban.
  • Higany
    Mert egy fostalicska az egész!
  • balee66
    Opera nincs hypeolva, és nincs akkora marketingje az Opera Software részéről, mint FF-nek, ezért kevésbé népszerű.
  • TommyC
    ötletes kép (:
    tetszett
  • gettoharcos2
    persze hogy nem érzel, mert valszeg valami 10 gigaherces géped van 4 giga rammal, mint egy átlagos gémlúzernak... a különbségek gigaherc alatt mutatkoznak meg igazán.
  • gettoharcos2
    Igen, de sajna csak a Firefox 3.x-as tudja mindezt, viszont annak van egy-két hülyesége, ami nem tetszik és ezért máig a 2.0.0.x-est használom.
    Ilyen hülyeség pl. hogy a flasheket túl lassan jeleníti meg pl. a Firefox 2-höz képest, ezenkívül pedig hiányzik belőle az automata plugin-letöltés a flash-hez és a Shockwave Directorhoz.. összességében szerintem nagyon-nagyon hátralépés a Firefox 3 a Firefox 2-höz képest :( amit nagyon remélem, hogy a 3.1-esben majd javítani fognak, különben le fogok mondani a mindennapos használatáról.
  • BCS pixel
    ahogy haladunk az időben, egyre kisebb a különbség a böngészők között

az én gépemen gyorsaság ügyileg semmiféle különbséget nem érzek a böngészők között, a tesztek is már csak század, ezred másodperces gyorsaság különbségeket mérnek, de ott is változó az erő sorrend adott dologtól függően, pl: flash vagy javascripthez mérik

mindegyikhez egyre több a hasznos plugin, egyre jobban optimalizáltabbak, és egyre jobban követik a szabványt is

pár év múlva már tényleg csak az fog dönteni, hogy melyik fajtának jobb a marketingje

ez ügyben a microsoft nagy előnyben van, hogy egyből be van építve, chromenak emg nagy előnye lesz, hogy a youtubon meg az ilyen irtózatos nagy látogatottsággal rendelkező oldalakon a google orba szájba tudja reklámozni
  • lokko
    anyám nem tudja mi is az a böngésző ... annyira későn kezdett el netezni, hogy szerinte az internet róka alakú ... apám szerint meg nincs is anyám gépén net, mert nincs rajta kék E betű sehol (pdeig van csak eldugtam jó mélyre a start menüben)
  • Kaadi
    Az Opera-nak arra kellene koncentraljon amiben igazan jo: a mobil bongeszo.

Meg egyszeru Nokia-ra is ra lehet huzni egy Opera Mini-t, Windows Mobile-on meg az Opera Mobile 9.5 verhetetlen. Nem tudom minek eroltetik a desktop bongeszot, ha ugysem kell senkinek.
  • 05lampard
    Itt lenne az ideje, hogy Mozilláék is fejlesszenek egy portable böngészőt.
  • Charybdis
    Ha Opera úgyis ingyenes, akkor mért nem nyílt forráskódú? Ezt mondjátok meg nekem. Ha nyílt forrású lenne, szerintem nagyobb részesedése lenne. Meg ugye kéne hozzá ugyanolyan pluginrendszer, mint az FF-hez, persze csak nyíltforráskódú kiterjesztésekkel.
  • Darth Sith
    Hogy lehet az, h az opera ilyen alacsony részesedésü? Pl a FF-hoz képest is kisebb a telepítője, közben tele van olyan fícsörökkel amelyeket az FF csak pluginokkal tud, nálam gyorsabban fut mint bármelyik böngésző. Hogy tudta, a szar, bugos, beta állapotú google máris lenyomni?
  • Tetsuo
    Mindenki FF-t hasznal -evidens- meg azi is aki nem. :P
  • Nonix
    "szintén sokak által kedvelt Opera alig 0,7 százalékot tudott kihasítani a tortából"

Ezt most nem értem ha sokak által kedvelt lenne nem 0,7% lenne. Vagy csak én látom logikatlannak ?
    Én IE-t hazsnlaok, igen tudom hogy szar, de nincs kedvem firefoxra áttérni. Azon amugy meglepodtem hogy 68%ot birtokol. Ahol én szoktam emberekkel forumozni ott gyakorlatilag csak FF-t hasznalnak...
  • Gerygrey
    Én csak az IE7 magas részesedésén vagyok kiakadva. Mert a Vista nem olyan elterjedt még hogy ezt indokolja, az átlagjúzernek meg ugyanolyan "macerás" procedúra felrakni az új IE-t mint egy Firefoxot.
  • LMNO
    Akkor én értelmetlen ember vagyok.
    És szerinted aki segghülye az egész témához, azt érdekli hogy milyen böngészőt használ? És lenne kedve letölteni másikat és azt használni?
    Szerintem: Nem.
  • 5c0rp330n
    ez még mindig nagyon sok részesedés ettől a mocsok szartól. valami törvényt kéne már hozni, hogy az ie kezdőlapja valami olyan oldalra vigyen, ahol felvilágosítják a usert az alternatív megoldásokról és különbségekről, mert tuti, hogy az a 67% segghülye az egész témához, értelmes ember ilyen fos programot önszántából nem használ.
  • Narxis
    "nem kell huszonötször kijelölni hogy mit hova tölcsön le"

Firefox is tudja.

"torrenteket is kezel , a testreszabható felületet"

Firefox is tudja.
  • SonicBoom
    Az Opera kis részesedésén én teljesen elcsodálkoztam. Nemrég még egy PII400Mhz-en neteztem, bármilyen komolyabb tartalomra belassult, kiakadt, tehát a netezés határeset volt. Sebességben a legjobb az Opera volt, bár csak hajszállal a Firefox előtt.
  • qwas
    En hasznaltam egy jo evig Operat, de az elso dolog ami eszembe jut rola, hogy maceras. A FF-nak is vannak idegesito dolgai de hat semmi sem tokeletes es van belole portable verzio.
  • gettoharcos2
    nehogy azt hidd, mert a MiniOpera is és a hagyományos Opera is nagyszerű fícsöröket tud, pl felolvassa az angol nyelvű szövegeket, widget-eket kezel ésatöbbi .. és bizonyos dolgok pedig egyenesen a legjobbak, legkényelmesebbek benne: pl: Download to Download directory... egy gombnyomásra letölt bármit végre , nem kell huszonötször kijelölni hogy mit hova tölcsön le mint a többi böngészőben, akkor ott van a régóta bevállt download managager-e amely torrenteket is kezel , a testreszabható felületet.. és még sorolhatnám szóval nem olyan rossz az az Opera...

Még mindig az IE a leggyengébb, és szinte csak egyetlen fícsöre van, hogy a Java és Flash kontenteket , ha magányosak és nincs belőlük zsúfulásig a weblap, akkor azt a leggyorsabban tolja ki, viszont az utóbbi esetben már a firefox ráver..
  • lamer the true
    Bár szeretem a firefoxot de mostanság, mintha tovább tartana neki betölteni, meg bezárni magát. Kis karcsúsítás kéne neki. Az operát meg nem értem. Hogy lehet, hogy egy ilyen régi stabil felhasználói közösséggel rendelkező programot lenyomjon egy bugos google böngésző már béta verzióval?
  • Csak77
    Probáld ki a portable verziót egy gyors, lehetőleg Vista Readyboost, usb 2.0 pendrive-ról! Nem lesznek semmilyen másodpercek... fillérekért lehet már kapni.
  • Kaadi
    "sokak által kedvelt Opera alig 0,7 százalékot tudott kihasítani a tortából"

erről csak annyit, hogy ha egy száz emberből álló csoport felé hajítasz egy követ, nagyobb esély van rá hogy senkit sem talál el, mint hogy egy Opera felhasználót üt meg.

Felhasználói bázis szempontjából az Opera majdnem halott, mint a Netscape, amit már nem is fejlesztenek-terjesztenek.
  • Zoliz
    Apa, mivel bele van implementálva az oprenszerbe, jóhogy gyorsabban indul, az más kérdés, hogy iszonyatosan gyatrán muzsikál a Firefoxhoz képest.