Továbbb csökkent az Internet Explorer népszerûsége

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BCS pixel
ja ja az Adverticum mérése alapján

IE7 - 28%, IE6 - 26%
Firefox - 41%
Opera - 3%
Chrome - 1%

nálunk pl. a safari sehol sincs pontosabban 0,5 alatt
http://kristalyszovetseg.hu/baratcsaba/weboldal-optimalizalas/

Opera 0.7%??? Pf.
Pedig az a LEGKIRÁLYABB, legFA...BB, a ku..a életbe baz..g, hogy ménem azt használja mindenki és miért azt a fos iet, bazm.g a pics..a.
5c0rp330n
az Opera funkcionalitásban mondjuk messze a legfejlettebb böngészõ mind közül. ezenkívül szép is, gyors is, és azon kevés böngészõk egyike, amelyek 100/100-ra teljesítik az acid testet.

Narxis
Adobe hibája, mint az is, hogy IE lefagy flash tartalmak megjelenítése közben(néha). Mit vársz egy olyan cégtõl amelyik még 64bitre se tudta megírni a saját szarjait?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Én úgy vettem észre, az Operások hirdetik a legagresszívebben, hogy az a legjobb, a Firefoxosok már nem nagyon, és van a nagy, csendes Exploreres többség, akinek rohadtul mindegy, csak jöjjön be az oldal és kész.
B0nFire
Az Opera azért szerepel ilyen alacsonyan, mert le kéne bontani ezeket a méréseket mondjuk országok szerinti felhasználás szerint, és teljesen eltérõ számokat kapnánk. Mo-n például ennél a számnál sokkal többen használnak FF-t, sõt, lehet, hogy már többen is, mint IE-t. Sõt, Mo-n az Operát is jóval többen használják, mint világviszonylatban.

A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Higany
Mert egy fostalicska az egész!

Opera nincs hypeolva, és nincs akkora marketingje az Opera Software részérõl, mint FF-nek, ezért kevésbé népszerû.

TommyC
ötletes kép (:
tetszett

dixitque deus fiat lux

persze hogy nem érzel, mert valszeg valami 10 gigaherces géped van 4 giga rammal, mint egy átlagos gémlúzernak... a különbségek gigaherc alatt mutatkoznak meg igazán.

A MUNKA SZABADDÁ TESZ

Igen, de sajna csak a Firefox 3.x-as tudja mindezt, viszont annak van egy-két hülyesége, ami nem tetszik és ezért máig a 2.0.0.x-est használom.
Ilyen hülyeség pl. hogy a flasheket túl lassan jeleníti meg pl. a Firefox 2-höz képest, ezenkívül pedig hiányzik belõle az automata plugin-letöltés a flash-hez és a Shockwave Directorhoz.. összességében szerintem nagyon-nagyon hátralépés a Firefox 3 a Firefox 2-höz képest :( <#szomoru1> amit nagyon remélem, hogy a 3.1-esben majd javítani fognak, különben le fogok mondani a mindennapos használatáról.

A MUNKA SZABADDÁ TESZ

BCS pixel
ahogy haladunk az idõben, egyre kisebb a különbség a böngészõk között

az én gépemen gyorsaság ügyileg semmiféle különbséget nem érzek a böngészõk között, a tesztek is már csak század, ezred másodperces gyorsaság különbségeket mérnek, de ott is változó az erõ sorrend adott dologtól függõen, pl: flash vagy javascripthez mérik

mindegyikhez egyre több a hasznos plugin, egyre jobban optimalizáltabbak, és egyre jobban követik a szabványt is

pár év múlva már tényleg csak az fog dönteni, hogy melyik fajtának jobb a marketingje

ez ügyben a microsoft nagy elõnyben van, hogy egybõl be van építve, chromenak emg nagy elõnye lesz, hogy a youtubon meg az ilyen irtózatos nagy látogatottsággal rendelkezõ oldalakon a google orba szájba tudja reklámozni

anyám nem tudja mi is az a böngészõ ... annyira késõn kezdett el netezni, hogy szerinte az internet róka alakú ... apám szerint meg nincs is anyám gépén net, mert nincs rajta kék E betû sehol (pdeig van csak eldugtam jó mélyre a start menüben)

Az Opera-nak arra kellene koncentraljon amiben igazan jo: a mobil bongeszo.

Meg egyszeru Nokia-ra is ra lehet huzni egy Opera Mini-t, Windows Mobile-on meg az Opera Mobile 9.5 verhetetlen. Nem tudom minek eroltetik a desktop bongeszot, ha ugysem kell senkinek.

Itt lenne az ideje, hogy Mozilláék is fejlesszenek egy portable böngészõt.
Ha Opera úgyis ingyenes, akkor mért nem nyílt forráskódú? Ezt mondjátok meg nekem. Ha nyílt forrású lenne, szerintem nagyobb részesedése lenne. Meg ugye kéne hozzá ugyanolyan pluginrendszer, mint az FF-hez, persze csak nyíltforráskódú kiterjesztésekkel.

Darth Sith
Hogy lehet az, h az opera ilyen alacsony részesedésü? Pl a FF-hoz képest is kisebb a telepítõje, közben tele van olyan fícsörökkel amelyeket az FF csak pluginokkal tud, nálam gyorsabban fut mint bármelyik böngészõ. Hogy tudta, a szar, bugos, beta állapotú google máris lenyomni?

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Tetsuo
Mindenki FF-t hasznal -evidens- meg azi is aki nem. :P

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

"szintén sokak által kedvelt Opera alig 0,7 százalékot tudott kihasítani a tortából"

Ezt most nem értem ha sokak által kedvelt lenne nem 0,7% lenne. Vagy csak én látom logikatlannak ?
Én IE-t hazsnlaok, igen tudom hogy szar, de nincs kedvem firefoxra áttérni. Azon amugy meglepodtem hogy 68%ot birtokol. Ahol én szoktam emberekkel forumozni ott gyakorlatilag csak FF-t hasznalnak...
Gerygrey
Én csak az IE7 magas részesedésén vagyok kiakadva. Mert a Vista nem olyan elterjedt még hogy ezt indokolja, az átlagjúzernek meg ugyanolyan "macerás" procedúra felrakni az új IE-t mint egy Firefoxot.
Akkor én értelmetlen ember vagyok.
És szerinted aki segghülye az egész témához, azt érdekli hogy milyen böngészõt használ? És lenne kedve letölteni másikat és azt használni?
Szerintem: Nem.
5c0rp330n
ez még mindig nagyon sok részesedés ettõl a mocsok szartól. valami törvényt kéne már hozni, hogy az ie kezdõlapja valami olyan oldalra vigyen, ahol felvilágosítják a usert az alternatív megoldásokról és különbségekrõl, mert tuti, hogy az a 67% segghülye az egész témához, értelmes ember ilyen fos programot önszántából nem használ.

Narxis
"nem kell huszonötször kijelölni hogy mit hova tölcsön le"

Firefox is tudja.

"torrenteket is kezel , a testreszabható felületet"

Firefox is tudja.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Az Opera kis részesedésén én teljesen elcsodálkoztam. Nemrég még egy PII400Mhz-en neteztem, bármilyen komolyabb tartalomra belassult, kiakadt, tehát a netezés határeset volt. Sebességben a legjobb az Opera volt, bár csak hajszállal a Firefox elõtt.

En hasznaltam egy jo evig Operat, de az elso dolog ami eszembe jut rola, hogy maceras. A FF-nak is vannak idegesito dolgai de hat semmi sem tokeletes es van belole portable verzio.
nehogy azt hidd, mert a MiniOpera is és a hagyományos Opera is nagyszerû fícsöröket tud, pl felolvassa az angol nyelvû szövegeket, widget-eket kezel ésatöbbi .. és bizonyos dolgok pedig egyenesen a legjobbak, legkényelmesebbek benne: pl: Download to Download directory... egy gombnyomásra letölt bármit végre , nem kell huszonötször kijelölni hogy mit hova tölcsön le mint a többi böngészõben, akkor ott van a régóta bevállt download managager-e amely torrenteket is kezel , a testreszabható felületet.. és még sorolhatnám szóval nem olyan rossz az az Opera...

Még mindig az IE a leggyengébb, és szinte csak egyetlen fícsöre van, hogy a Java és Flash kontenteket , ha magányosak és nincs belõlük zsúfulásig a weblap, akkor azt a leggyorsabban tolja ki, viszont az utóbbi esetben már a firefox ráver..

A MUNKA SZABADDÁ TESZ

Bár szeretem a firefoxot de mostanság, mintha tovább tartana neki betölteni, meg bezárni magát. Kis karcsúsítás kéne neki. Az operát meg nem értem. Hogy lehet, hogy egy ilyen régi stabil felhasználói közösséggel rendelkezõ programot lenyomjon egy bugos google böngészõ már béta verzióval?
Probáld ki a portable verziót egy gyors, lehetõleg Vista Readyboost, usb 2.0 pendrive-ról! Nem lesznek semmilyen másodpercek... fillérekért lehet már kapni.

"sokak által kedvelt Opera alig 0,7 százalékot tudott kihasítani a tortából"

errõl csak annyit, hogy ha egy száz emberbõl álló csoport felé hajítasz egy követ, nagyobb esély van rá hogy senkit sem talál el, mint hogy egy Opera felhasználót üt meg.

Felhasználói bázis szempontjából az Opera majdnem halott, mint a Netscape, amit már nem is fejlesztenek-terjesztenek.

Apa, mivel bele van implementálva az oprenszerbe, jóhogy gyorsabban indul, az más kérdés, hogy iszonyatosan gyatrán muzsikál a Firefoxhoz képest.
Ez a leglassabb és legtámadhatóbb böngészõ, így jó hogy nem kell még ingyen se...
persze, mert mindig kifagy a flash miatt, vagy be se jön a flash tartalom, adobe jól kiszúrt az IE-rel
de még mindig ez a böngészõ nyílik meg leggyorsabban, FF másodpercekig gondolokodik ami idegesítõ

← ElőzőOldal 2 / 2