• kvp
    #61
    Egy erdekes link:
    http://www.honeysucklecreek.net/msfn_missions/Apollo_11_mission/hl_apollo11.html

    Fent van az apollo 11 holdraszallasanak eredeti anyaga, meghozza a tv-s felvetelnel jobb minosegben, mert az egyik ausztral radiotavcso mernoke keszitette hagyomanyos filmre, meg a tv-s konverzio elott. A felszallast egyebkent meg a spanyolok vettek, mert eppen csak ok lattak ra rendesen a holdra.

    ps: A zaszlot ketszer dontottek fel, elsore a hajtomutesztkor (ki kellett probalni, hogy a filctollal kijavitott inditokar jo-e), masodjara meg a felszallaskor amikor a leszallo fokozat hovedo foliajat darabokra tepte a kozepen elhelyezett felszallo hajtomu. Az apollo 14-e viszont allva maradt. Azt jobban belekalapaltak a felszinbe (es messzebbre raktak), mivel a holdon csak a legfelso vekony porreteg van ebbol a foldon tobbnyire ontoformakhoz hasznalt finomszemcses es laza, de erdes es ezert jol tapado porbol, az alja mar szila. (inkabb csak homokko es vulkanikus kozet)

    Egyebkent a japanok par eve csinaltak par kepet es az egyik nagyon lapos megvilagitasu kepen az egyik otthagyott leszallofokozat akkora arnyekot huz, hogy rendesen latszik az alakja is.