Nagyon érdekes téma. Alien_AM, mi az, hogy a tudat meg a hullámfüggvény? :o) Mármint hogy megfigyelők vagyunk? Eddig úgy tudtam, hogy a megfigyelés az mindig valamilyen fizikai kölcsönhatást jelent, ütközést, vagy mi. Tévedek?
A "What the bleep do we know" filmet én is csak ajánlani szerettem volna, de kozik megtette helyettem. Nagyon érdekes, szórakoztató, magával ragadó New Age áltudományos blabla a tudatról, meg a vonzás törvényéről. Láttátok?
Valahogy úgy érvel, hogy "nem tudjuk, hol van" (persze kifelejti, hogy ez mekkora méretekben érvényesül, és egy kosárlabdával mutogatja), "tehát mi mondjuk meg hol legyen" (én irányítom a kosárlabdát) o.O
Igazság szerint nem találtam benne explicit, jól definiált állítást sem erről a vonzás törvnye dologról, sem annak az alátámasztásáról.
Érdemes megtekinteni, némi szkepticizmussal, és figyeljétek magatokat, hogy milyen hatása van az effajta "meggyőző" szövegeknek az emberre. Egyfajta enyhe agymosás.
Más. Valaki biológus el tudja magyarázni nekem az egyoldalú gén-konverzió lényegét? :o)
Megint más. Jó ez a hit vs. ateizmus vs. nemtudommi vita. Régen rengeteget küszködtem vele én is. Mindkét állapotot megéltem. :)
Aztán rájöttem, hogy mindkettejüknek igaza van. Komolyan. :o)