• toto66
    Nos lehet, csak azért mindig megkapjuk, hogy erkölcstelenek, meg bűnösök (most pl.: képmutatók) vagyunk.
    Az utolsó mondatoddal is egyetértek, de a hit az nem logika. Attól hívő valaki, mert szüksége van rá, ez lehet külső, vagy belső igényből fakadó. (nevelt, vagy megtért). Nekem az istenhitre nincs szükségem, meg nincs szükségem sok másra sem, nekem az élethez szükséges "narkotikumokat" a hobbiaim hordozzák...
    Ezek a kis célok, mert minden csak hiábavalóság, ha nem találsz magadnak célokat. Sok hívőnek az üdvözülés a cél, mivel ez nekem nem célom, így ameddig élek, kell célokat kitűznöm, de ez nem jelenti azt, hogy én rosszabb lennék.
    Ezért háborodok fel, amikor az ateizmust, mint diktaturának a maradványát tüntetik fel, pedig létezett vallásos diktatúra is, meg egyébként is ateizmus előbb volt mint kommunizmus. (bár az sohasem volt)
    A cikk pedig nem cáfolja az evolúciót, csak leírja, hogy nem pontosan az eredeti elképzelések szerint valósult meg (de megvalósult).
    Az ilyen "ha nem látom nem létezik" világkép meg enyhénszólva bizar, de semmiképp nem tudományos. Egyébként Isten létezését tagadná ez a szemlélet.
    Annyi van benne, hogy azok a dolgok amelyek nem hatnak a világegyetemünkre, nem létezőnek kell tekinteni. De ez azért teljesen más...