• toto66
    Mivel vitának nincs értelme, csak annyit: Ha-ha C:
    A hívőknek rosszabb véleménnye van az ateistákról, mint nekem a hívőkről, pedig ateista vagyok! Szerintem mindenkit hagyni kéne békében, és nem "baltázni" azokat akik nem hisznek olyan dolgokban amiben az adott illető! És egyébként én fordítva tapasztaltam, képmutatás nem az ateistákra jellemző. Ismerek olyan hívőt aki adakozik jobbra balra, a hajléktalanoktól kezdve az afrikai éhezőkig, csak a saját családját hanyagolja. Letudja a lelkiismereti problémáit egy kis adománnyal, a bűneit meggyónja és meg van bocsátva. Én is hibázok, de nem várok megbocsátást az égből, nekem vállalnom kell a bűneimet, és a következményeit is. Ez becsületesebb dolog szerintem. Azonkívűl hajléktalan koldúsoknak meg nem adok semmit, meg segélygyűjtőknek sem, egyrészt mert nem vagyok tehetős, másrészt ha a családomnak adom akkor biztos olyan kapja aki megérdemli. És lehet ezért engem köpködni, de én csak azt mondom erre, hogy titeket bepaliztak...
    És én a társadalomnak úgy akarok hasznos tagja lenni, hogy a munkámmal segítsem azt, nem adományokkal. Mert akinek az én hozzájárulásommal is szakma lesz a kezében és becsület emberré válik a nevelésem hatására, annak ez többet jelent mint a hajléktalan számára adott pénz!