• nfsmw4ever
    Ez a színsor ötletelés, meg az egysúlyú autók összehasonlítása, mindig dinamikus téma. :-) És ez rendben is van. Szerintem. Csakhogy! Minden sofőrnek más a stílusa, másként használja-kezeli az autóját. Tehát igenis egyedi szájíz (kézíz) szerint illik tuningolni. Itthon négyen is játszunk és látom, ki hogy vezet. A nagyobbik fiammal közel azonos stílusban toljuk, a tuningunk is nagyjából és sok helyen megegyezik. Kb azonos időket is futunk. A kisebbik fiam, jóval agresszívebben (nem lelek jobb szót) kezeli a kocsikat. Nála igen érdekes tuningok születnek. Persze általában ötletszerű a partok bedobálása, de vígan elmegy velük és okoz meglepit multiban. Vért izzad a győzelemért, de megcsinálja. A feleségem is egyre jobb (mint a jó bor az évekkel :-D) és ő is másként tunIngol. Sokszor belepofáztam neki, de már rá lehet hagyni. Mert bizony a CCX-el úgy elpicsázott már sokszor, hogy öröm volt kikapni is tőle. Mondom ezt úgy, hogy nekem is van (full ultra) ccx-em és csak kínnal-keservvel tudok vele "jó időket" menni. Ahogy lentebb írta más: nem áll kézre nekem. A nejemnek meg nagyon. De említhetem multiban a kisebb class versenyeken összehozott jó futamait, ahol 10ből 6szor keményen odaver az igc-és autóival is akár.
    Szerintem nincs általános megoldóképlet az autóink tuningolására.

De tovább is megyek. Van több fiókom és mindkét shardon játszok. Nem keveset. És értetlenül állok a jelenség előtt, hogy két külön fiókban, de azonos szintű profilban, tök egyforma autóval és bennük teljesen azonos alkatrészekkel, hogy a ....csába nem lehet egyformán menni???? Egyszerűsítve nevezem Egyes és Kettes fióknak. Egyes fiók a régebbi, benne kismillió búszt, sok autó, rengeteg alkatrész és sok-sok óra, meg pár starter pack. Kettes fiók, benne valamennyi búszt, jó pár autó, sok alkatrész, egy sarter, meg jó pár óra. A Kettes fiókomban a versenyidők átlaga kb minden versenyben töltött percnél, 4-8 másodperccel kevesebb, mint az Egyes fiókomban futott idők. Tehát amit az Egyesben futok mondjuk 1.32 mp-es pályaidő, azt a Kettes fiókban lazán megcsinálom 1.28 alatt. Azonos típusú és azonos tuninglású autókkal teszteltem!!! Na ezt ha megmagyarázná valaki.... Összegezve, körülbelül 5-10%-al gyengébb minden autóm az Egyes fiókomban, mint a többiben és a meglepő, hogy főleg az irányíthatóságot érinti. Ráadásul pont ez lenne a fő fiók, merthogy ebben van a többi NFS játékom is. Sajna. Úgyhogy ezért-is "költöztem el" belőle. Néhány verseny hébe-hóba, meg a kavicsok (még pár napig). Nagyon nincs kedvem úgy versenyezni, hogy a parttal gazdagon megrakott autóm csak arra elég, hogy a gyári tuningos, igc-és, nulla skillezésű sporttársak mögött, kis szerencsével, akár a harmadik helyre is beérjen...
    Kellemes vasárnapot Mindenkinek!