Rise of Flight - Flying Circus Volume I
-
Tegnap előtt végre kipróbáltuk a multiplayert. Mint azt már korábban említettem, nagyon hiányzik az IL2-ben megszokott dogfight. Hogy kedvünkre multizhassunk, szerkesztettem egy küldit, amiben benne van minden repülhető gép, ezek közül lehet választani. Sajna, ha valaki összetöri magát, akkor addig nem tud semmit csinálni, míg a többi játékos be nem fejezi a mission-t, vagy gombnyomással, vagy töréssel.
Ezután jön a hosszú várakozás a results oldalon, majd a várakozás, hogy mindenki ready for flyt nyomjon. Ez így nagoyn nem jó, kell az a dogfight!
Multiban elég sok laggot tapasztaltam. Én kliens voltam, a hostnál állítólag ez nem jelentkezett. Így a repülőgépek mozgása nem túl jó, és a légiharc is eléggé furává válik.:-(
Emellett gyakran valami miatt nem lehetett csetelni. Egyik körben még megy, a másikban meg már nem. De nem csak a cset, pl. az esc-re sem jelenik meg a menü. Olyan mintha nem menne a billentyűzet, de ez nem igaz, mert egyéb funkciók (zoom, tüzelés, stb.) működnek. Nem jöttünk rá, mi okozza ezt, esetleg valami beépített funkció, vagy bug.
Összességében a játéknak nagyon jó a hangulata és sok lehetőséget látok benne, de jelenleg ez a része még nagyon gyerekcipőben jár, a csak kooperatív küldikre is rá lehet unni, és akkor jól jönne a dogfight.
A korábbi videókat töröltem, és feltettem pár multi közben készült képet. Van rajta lagg, törés, minden.:-)
Óriási dolognak tartom, hogy meg lehet lökni a másik gépét a levegőben, és nem azonnal törés/robbanás lesz belőle, mint azt megszokhattuk más játékokban.:-)