• torreadorz
    #51
    Érdekesen figyelem ezt a vitát. Igy kivülről szemlélve megállapithatom hogy a microsoft stratégiája mint mindig most is kiválóan bevált.
    Hisz miről is beszélünk? A microsoft időről időre kiad egy új operációs rendszert aminek a rendszerigénye az egekben van. Nyilván bejönnek új funkciók is de azért az alternativák alapján (már aki nem csak windowst ismert) könnyen leszürhető a microsoft mindezeket igyekszik úgy megalkotni hogy minnél nagyobb gépigénye legyen (más platformok alatt ugyanez funkciók általában jóval kisebb erőforrásigényüek).

    Miután az erőforrásigényt ilyen módon jól megnövelte, önelégülten figyeli, amint a sok okostoni egymást győzködje hogy a másik vegyen új és nagyobb hardware-t amire jó részt csak azért van szükség mert az oprendszernek ekkora az igénye de ezt tulképpen az okostonik már el is felejtették. Ismét csak dicsérni tudom a microsoft marketingjét.
    Természetesen vannak emberek akik hétköznap városokat modelleznek vagy terveznek igy nagy a gépigényük, de ez az összefelhasználók számában valószinüleg csak milliomod részek.
    A lényeg az hogy valójában igy a microsoft szépen lassan eléri hogy vedd meg azt a gépet amekkora kapacitásúval régebben városokat terveztek és amely ma már semmi másra nem elég mint hogy futassa az oprendszert. Ha valaki nem értené, akkor arról beszélek hogy a mostani ász gépeitek (c2duo, 8 giga ram stb) néhány év múlva már arra sem lesz elég az akkori windows feltelepüljön rá, vagy max egy notepad fog futni rajta, miközben a felhasználási területe marad ugyanaz (internet,office, msn, média lejátszás). Természetesen ezt a sok okostoni nem veszi észre és majd bőszen megmagyarázzák hogy azért kell 128 bites gépet venni hogy jobban menjen rajta a passziánsz.