• FefeeX
    #42
    Hát igen, szépen lassan, de mindenki számára bizonyos lesz (remélem - nem mindenki képes felfogni sajnos, inkább a saját igazát látja bizonyítottnak) hogy a 32 bit csak 4 giga memóriát tud címezni összesen, mert ugye ez 2^32=4294967296kB memóriát jelent. A trükközés nem a 32 bittel megy, hanem ahogy te is írtad, 36 bites lesz a memóriakezelés (ami ugye nem kis mérettel toldja meg a lehetőségeket - de ezzel sokkal lassabb is lesz a rendszer)

    Arról nem is szóltunk, hogy a címzésben nem csak a gép memóriája, de a VGA adott esetben 2Gb memója, a cachek stb is beletartoznak, tehát lehe az is hogy csak 1,5Gb memó marad címezhető a fizikai memóriából... :)

    Az egyetlen tényleges, hátrányok nélküli (illetve a 64bites ati driveren kívül) megoldás a 64 bit. Ez nem trükközés az eladásokra, aki most vesz Wint, annak is kicserélik 64bitre...

    Arty:
    persze, ha nem készítene Win7 32-t akkor jönnének az emberek, hogy az ő gépén nem indul el az új win, és hogy de szar... Főleg a magyar társadalmat ismerve, itt főleg sok az ilyen barom, és mekkora felháborodás lenne (pedig nem kevés ember van aki új wint akar használni a régi szar gépén, legerősebb példának a fórum réme, nevet nem írok, de az igét 2 166MMX-el hírdeti...)