Tera Online MMORPG - EU kiadó: Frogster Online - Megjelenés: 2012 tavaszán! EU zárt béták: 2012 első negyedéve.
| Hivatalos EU oldal | Variance: TERA Hungary (fansite) | Beginners\' microsite | Mini WIKI | Fórum (Variance) | YouTube channel (Variance) |
Információk újoncoknak | FAQ | YouTube | Facebook | Twitter
| Házirend: Ne flamelj, ne sértegess másokat, maradj a témánál, gondolkozz mielőtt hozzászólsz! |
| -> Hozzászólásaidban törekedj a tiszta és érthető megfogalmazásra és kövesd a magyar helyesírás szabályait. |
| Hivatalos EU oldal | Variance: TERA Hungary (fansite) | Beginners\' microsite | Mini WIKI | Fórum (Variance) | YouTube channel (Variance) |
Információk újoncoknak | FAQ | YouTube | Facebook | Twitter
| Házirend: Ne flamelj, ne sértegess másokat, maradj a témánál, gondolkozz mielőtt hozzászólsz! |
| -> Hozzászólásaidban törekedj a tiszta és érthető megfogalmazásra és kövesd a magyar helyesírás szabályait. |
-
Látom sg még mindíg összehozza az mmorpg-s embereket :D
Már jó ideje nyomon követem én is a Tera alakulását, és várom az eu\us obt-t is, bár csak reménykedni lehet, hogy még idén lesz. Az viszont biztos hogy benevezek rá ha kijön.
vicodine #79: az hogy kevés skill van a játékban betudható annak, hogy még elég kisszintűek az emberek. cbt3-ban is kevés a 20 körüli pvp\pve videó, mert az emberek inkáb próbálgatták a különböző kasztokat és faj kombókat, és a rengeteg új területet fedezték fel. Mondtad hogy aionozol, ahogy én is, és 40 skilled van, nos nem hiszem, hogy a 40 skillt megkaptad lvl 10-en már, ahogy itt sem fogod, hanem szép lassan. a jelenlegi lvl cap lvl 40 Tera-ban is, addig meg még nem láttam leírást, de biztos lesznek még skillek.
A fejlesztők egy másik dologra is büszkék, sztem joggal is, és ez az, hogy minden skllt másképpen fog elsütni egy másik faj tagja. Tehát ha indtasz egy aman slayert, az máshogy fogja az ütéseit kivitelezni mit egy Human slayer. és ez sztem még nagyobb változatosságot ad a játéknak. Ezzel együtt azonban rengeteg munkát is ró a fejlesztőkre.
A játéknak is pont az a lényege, hogy ne csak egy target+ f1,f1,f1,f1 játék legyen (L2), mert aion is ilyen, csak nem f1, hanem f1,f2,f3,f4,f1,f2,f3,f4... :P a chain skillek inkább buktatója a játéknak mint előnye... nameg a chance-es skillek, pl templarnak a 40 skillből 20 csak akkor használható ha blockolt, a tobbi meg 10% esély alatt aktiválható csak... de a sorcinak szinte minden skillje fixen működik, szal vannak kivételek... de aionba most ne menjünk bele.
Terának a legnagyobb újítása pont az, hogy nem csak a skillere kell hagyatkozni végre, hanem játszanod is kell a karaktereddel. pl figyelned, hogy mit csinál az ellenfél, reagálnod rá, kitérni előle, elugrani, blockolni stb, nem autómatikusan mennek. Egy könnyű páncélos karakter is sokáig kibírhatja, ha jól taktikázik, nem csak a páncél sebzés felfogó értékén múlik, hogy meddig bírod, tehát nem fogják a gear-ek olyan szinten befolyásolni a játékot mint pl aion, wow, l2... -ban.
A másik nem elhanyagolható dolog, hogy céloznod is kell, nem csak egyszer kitargetolni az ellent és az f-eket nyomogatni orrba-szájba :D
Szerintem a játék ötlete, és megoldásai nagyon innovatívnak és használhatónak tűnnek, bár nagyon nagy felelősség is jár vele, mivel hatalmas játékteret kell kidolgozniuk a fejlesztőknek, és nagyon nagy a kaszt/faj kombinációból fakadó balance kidoglozásának nehézsége is. Elmondható, hogy jó nagy fába vágták a fejszét a fejlesztők.
Ahogy a városokat bemutató videkat és npc-ket néztem, még nagyon sok hiányzik, és a bent lévő npc-knek is csak egy része működik rendesen. A party és pvp renszer is még erős fejlesztést igényel, de próbáljunk hinni a fejlesztőkben, ezt már végre nem az NCfos csinálja, szabadabb kezet kapnak a készítők a jéték fejlesztésének irányában.
Flash ahogy látom jól ellátja a fórumot videókkal, leírásokkal, nameg youtube mindenkinek elérhető, így folyamatosan várhatóak friss infók a játékról.