Milyen zenéket szeretesz, vagy épp miért nem szeretsz?
-
"Nagyon sok elektronikus zenében nem 1 dallam van, hanem akármennyi is lehet, egymás !mellett! ÖSSZEILLŐEN(ez az ami iszonyú nehéz)"
De miért olyan iszonyú nehéz az, különböző dallamokat egymás mellé rakni :) Sőt 2 szólamig nem is kell figyelni a harmóniákra.
"Annyira voltak zsenik annak a 90%-nak a szerzői mint amennyire én a pápa vagyok. Teljesen random összevissza hangjegyeket lekottáztak, és azt nyikorgattatták egy zenekarral."
Akik fenntmaradtak, kb. 90%-a nagyon is zseni volt, ha jobban ismernéd nem mondanál ekkora bődületes hülyeséget! Ha nem hiszed, kezdj el olvasgatni egy Kesztler: Összhangzattan könyvet, és meg tudod, hogy mennyire nehéz harmóniákat (tehát 3 vagy 4 szólam elett) úgy egymás után fűzni, hogy ne legyen hallgathatatlan, zenekar mellett meg pláne. Úgy felrakni rá a dallamot a kíséretre, hogy hangnemen, harmónián belül maradjon, rá vezessen a következő harmóniára, és még el is tudja játszani/énekelni a zenész.
Nah ezek azok, amikhez vagy 10 év kemény szolfézs-zeneelmélet gyakorlat, vagy zsenialitás kell, már pedig régebben nem tanultak ilyet.
Ha azt nézzük mennyi ember volt, nagyon kevés jó zene szerző volt (ma már jóval több van, mert lehet tanulni! Zeneakadémián zeneszerzés óra is van). A romantikáig mindig nagyon keveset fogadtak el a hallgatók, aki nem volt zseni az eltűnt.
A korai zenéket én sem nagyon szeretem, pont azért mert túlságosan szabályosak, de későbbieket már igen.
"Régen én is azt mondtam hogy zene csak hangszerrel lehet, de mióta beleástam magam az elektronikus zenébe, rájöttem hogy nagyon nem." hát én eléggé úgy veszem észre, hogy csak abba ástad bele magad inkább :)
A komoly zenébe sokkal jobban bele kell, hogy meg tudd érteni.