Milyen zenéket szeretesz, vagy épp miért nem szeretsz?
-
juj ne az ejay-el gyere :D az a legegyszerűbb (és legbutább szerkesztő) akármilyen akarással is csak igen gyenge zenét lehet benne létrehozni.
zenei tudás nem kell hozzájuk ezek a kották meg dórémifá hülyeségek elavult izék, amik az 1700-as években még talán hasznosak voltak. Most már nincs szükség rájuk, csak annyi elég hogy a kockás csíkon húzogatod a csíkokat különböző hangfrekvenciánál... de tehetség nélkül egy fülsértő hallgathatatlan fost lehet így összehozni.
Nagyon sok elektronikus zenében nem 1 dallam van, hanem akármennyi is lehet, egymás !mellett! ÖSSZEILLŐEN(ez az ami iszonyú nehéz), emellé még az effektek(a szám hangulatától függően, bizonyos nem odaillő effektekkel rommá lehet zúzni egy jó zenét is. Dob ütem, úgy hogy a dallam és a dob ütem, akár több percenként tér csak vissza (vagy akkor sem). Egyes breakbeat számokban igazából bonyolultabb dob ütem van mint bármelyik rock zenében, emellett folyamatosan változhat. És mellesleg rohadt nehéz jót csinálni, 1 hajszállal rossz az időzítés már az is elronthatja az egészet, úgy hogy még a többi rész jóságát se hallani.
Én próbálkoztam már, összehoztam egy viszonylag jó dallamot, de az kevés. Más dallamokkal, és a dobbal összehozni úgy hogy jól hangozzon nagyon nehéz.
BTW azt nem írtam le, hogy én a klasszikus zenék 90%-át utálom. Annyira voltak zsenik annak a 90%-nak a szerzői mint amennyire én a pápa vagyok. Teljesen random összevissza hangjegyeket lekottáztak, és azt nyikorgattatták egy zenekarral. Aztán a sznobizmus zsenikké tette őket. Olyan ez mint a vászonra hányunk képek. Kitalálnak valamit rá hogy miért jó, és elkezdik dicsérni orrba szájba. Ezt ma hype-olásnak hívják.
Pazarlás és hülyeség amikor egy nagyzenekart ilyen nyihogásra használnak fel. Filmzenéknél gyakran hallható hogy lehet normálisan felhasználni egy nagyzenekart, nem random nyihogásra.
Egyébként az igazi hangszerekbe korlátozott lehetőségek vannak. Elektronikusba, nincs korlát.
Régen én is azt mondtam hogy zene csak hangszerrel lehet, de mióta beleástam magam az elektronikus zenébe, rájöttem hogy nagyon nem.