Milyen zenéket szeretesz, vagy épp miért nem szeretsz?
  • Balumann
    Komolyan azt hiszitek, hogy egy ilyen össze rakása olyan nagy tehetséget, tudást, meg gyakorlatot igényel? :) Emlékszem mikor egyszer próbáltam a Dance eJay vagy mit még régen (még midi nélkül), simán összeraktam a jingle bells dallamára egy ilyesmit (2-3 perces, olyan fél vagy 1 óra alatt, de próbálkoztam minden félét). Szerintem fogalmatok sincs, milyen egyszerű így berakni egymás után beállított dobokat, feljátszani 1-2 dallamot. Hallgatom amiket belinkeltél, ugyan az ismétlődik egy darabig, nagyon egyszerű dallammal, aztán váltakozás, 1-2 effektel. Ne mond már, hogy ebben kemény színvonalas munka van!
    Próbáltatok már így felvenni bármit, meg összekeverni, több sávba, effektelni, stb.?
    Ez nem nagyképűség, hanem valamilyen szinten tapasztalat, hiszen ilyen dallamokat simán fel tudok játszani ritmus alá, midi-vel még a ritmust is fel lehet játszani (dob hangszínt hozzáadva a midi jelekre), az ráadásul még be is ütemezi rendesen, ha nem sikerülne elég egyenletesen :D Milyen programokat ismertek ti, amikkel ilyen "igényeset" szerintetek nem lehet összerakni? Persze az ének az más kérdés, ahhoz tényleg mindenképpen kell egy énekes. A vokál tényleg jó a 3.-ban amit linkeltél.

"Hozzáteszem, hogy butaság azt mondani, hogy csak az a zene élvezhető, amely zeneileg komplex, és 70 ember, valamint 30 év tapasztalat kell hozzá, hogy megalkossák."
    Azért ne túlozzunk, ilyet nem mondtam, tényleg van ellenpélda, hogy 1 ember is képes nagyon jó zenéket létrehozni (Hans Zimmer, Vangelis, egyéb filmzenék megintcsak :P).

"Ilyenkor persze a "mesterek" szeretnek azzal védekezni, hogy bizonyos zenei stílusokhoz fel kell nőni..."
    Az hogy milyen zenét szeretünk, változik idő folyamán, ahogy változik egyéniségünk, gondolkodásmódunk is, több mindent megismerünk, kell egy bizonyos élet tapasztalat is. Régebben én sem hallgattam komoly zenéket (csak akkor amikor én is előadók között voltam).
    A komoly zenék nehezebben emészthetők, mint a könnyűzenék (nem véletlen ez a kategória elnevezés sem), jobban oda kell figyelni, át kell érezni és követni a zenét (tudom hülyén hangzik), emellett az sem árt ha megérted a harmóniákat, hogy mitől szól valami úgy ahogy (bár ez már inkább az előadásuknál fontos).
    Amúgy "mesterek", zenészek szerintem soha nem mondanak ilyet, én inkább felnőttektől hallottam akik tényleg kb. annyit értenek a zenéhez hogy... (nem részletezem :D).

És a 3. példádat tekintve, mennyi esély van, hogy jobban tetszene, ha az a szép ének alatt valami normális, akusztikus hangszer általi zene szólna :)