Milyen zenéket szeretesz, vagy épp miért nem szeretsz?
  • Balumann
    Mi számít flamenek, itt szerintem nyugodtan lehet erről vitatkozni, én próbálom normális vita irányba terelni a témát (érvekkel, magyarázattal, hogy én miért gondolom így). A zenei ízlés egy részben szubjektív, de nagyon befolyásolja, hogy mit vagyunk egyáltalán hajlandóak befogadni a hozzáállás, a tágabb zenei ismerettség, hogy milyen élmények (esetleg képi élményék) kapcsolódnak 1-1 zenéhez.

Akik többet hallgattok ilyen trance, és egyéb zenéket, azoktól kérdezem, hogy mennyire ismertek klasszikus illetve komolyzenei műveket (filmzenéket, klasszikusokat, modernebb szimfonikus zenéket akár XXI. századiakat), illetve hallottatok-e már élőben zenekart, vagy csak akusztikus hangszert? (úgy, hogy nem csak valahonnan kihallatszott, meg fél füllel hallottátok, tehát úgyértem, hogy odafigyelve a zenére)

Próbáljátok meg részletezni, hogy miért szeretitek azt amit szerettek, milyen élményt nyújt hallgatni (akár hosszabb távon). Ez most nem csak az elektronikus zenére vonatkozik, hanem pl. rap, hip-hop -ra is. Illetve azt is, hogy miért szeretitek jobban, illetve miért nem szerettek 1-1 zenei stílust.

Látta valaki az Egyiptom hercegét (rajzfilm, Hans Zimmer írta a zenéjét). Érdemes megnézni szerintem, és a zenéjére odafigyelni, nah abban minden van :)
    The Prince of Egypt-The Plagues (egy kis részlet belőle)

Vagy Disney -től a Fantázia 2000 -et ismeri vki? Zene és kép kapcsolata miatt érdemes megnézni :) (szintén érdemes ezeket is jobb minőségbe, Egyiptom hercege -t HD-ban is le lehet tölteni!).