Milyen zenéket szeretesz, vagy épp miért nem szeretsz?
-
Kire gondolsz itt, hogy egyféle zenét hallgat? :) Hallgatok én sok mindent (komolyzenék, filmzenék, pop, punk, rock, korábban felsoroltam több egyéb zenészt/együttest is). Az idétlent visszavonom, tényleg nem jó szó rá (bár sokra igaz, disco műfajban főleg).
Az elektromos hangzást én nem fikázom, csak arra próbálok utalni, hogy sokkal "jobb" (korábbian kifejtettem) a nem elektronikus. Nem állítom, hogy nem lehet meghallgatni, akár valami miatt szeretni némelyiket (én mondjuk nem tudom) más műfajban.
Abban egyet értek, hogy nem szabad csak egyféle zenét hallgatni, meg kell ismerni minél több zenét. Én nagyon sokat hallgatok zenét, sok fajta zenét ismerek (klasszikusoktól kezdve ugyebár, a Zeneművészeti szakközépiskola miatt, még Operában is énekeltem régen, tehát abból a műfajból is ismerek párat).
Én azt remélem inkább, hogy többen rájönnek - nem zenészek is - hogy mik az igényesebb, szép zenék.
Higyjétek el, előbb rak össze valaki egy "hallgatható" techno-t meg trance-t (ha tud midi-n pötyögni, és ért az ilyen zeneszerkesztéshez), mint mondjuk egy klasszikus zenét, vagy filmzenét :)
A rock tényleg primitívebb, és egyszerűbb műfaj, mégis szükséges, hogy jól tudjanak a hangszeren játszani, és egy jó énekes is kell. Persze hála a sok kevésbé igényes hallgatóknak, már elég ütni a dobot, zúzni a gitárt, meg beleordibálni valamit a mikrofonba.