Milyen zenéket szeretesz, vagy épp miért nem szeretsz?
-
Ennyi baromságot én még tényleg nem hallottam a komolyzenéről. Hallottam már sok mindent, de ezek még poénnak is rosszak... :o
Szó sincs sznobizmusról, ego-ról, meg ilyesmiről, ezt tudnotok kellene ha egy kicsit is megértitek, miért sokkal nehezebb a komoly(abb) zene. Ez a "na meg simán a nagyzenekaros zenék is nagyon jók" ezen jót nevettem. :)
Random össze-vissza kottázásból nem lesznek sem harmóniák, sem zenei motívimok, sőt hallgatható ZENE sem. Próbáljatok csak meg egy 4 szólamu 1 soros valamit leírni, és elétenni egy olyannak akinek van egy csepp fogalma a zenének. 1000 -et is odarakhatsz, mind hallgathatatlan összevisszaság lesz. És biztosíthatlak benneteket, hogy aki többszólamu zenét ír amit igényesebb (tehát aki odafigyellve hallgatja a zenét) hallgató elismer, nagyobb zseni, mint aki bármilyen rock, punk, pop, elektro meg ilyen zenéket ír, illetve játszik.
Nagyon kíváncsi lennék mikor írnak csimpánzok olyan műveket, amiket az ismertebb zeneszerzők.
A másik, hogy én az objektív oldaláról mondtam el az én véleményemet, tapasztalataim alapján. Nem az ízlésetekről, hanem a műfajról általában.
Szerinted Kocsis Zoltán, Bogányi Gergely, és más zenészek mit gondolnak az elektromos zenéről, és a könnyűzenék nagy részéről? :-)) Eleve nem is foglalkoznak ilyennel, ők még csak zenének sem tekintik!! Persze, hülye tehetségtelen sznobok, nem tudják mi a jó, mi? :DDD
Jah, és én tanulok vezénylést is, el nem tudjátok képzelni milyen nehéz, ahogy azt sem milyen nehéz többszólamú művet írni, akusztikus hanszeren szólóban illetve zenekarban játszani...
Másik, hogy nem vagyok sem sznob, senkiről nem vonok le következtetést ez miatt, és egy cseppet sem hallgatom azért, mert én úgyérezném hogy ettől több vagyok, szó sincs ilyenről, és többnyire 1 művésznél sincs így. Viszont minél közelebb kerül valaki a komolyzenéhez, annál jobban elfelejti a könnyűzenét :) Én nem szeretném, mert időnként meg nagyon jól esik valami pergősebb rockot hallgatni, vagy valami könnyebbet, amibe csak pár hangszer van, ének, stb..
Nemtudom ti miért látjátok sznobizmusnak, csőlátásnak, majomkodásnak az egész komolyzenei életet (egyértelműen látom hogy így gondolkoztok erről, nem kell magyarázkodnotok).
Amit írtam a 22-es hozzászólásban, a trance-ről visszavonom, elfogadom hogy lehet igényesebb. Azt viszont továbbra is fennttartom, hogy a technikai részét kell jól megismerni (szoftverek, vezérlőeszközök), a "zene" megírásához viszont nem kell szinte semmi zsenialitás, van lehetősége próbálkozni, és nincsenek olyan korlátok, mint az akusztikus zenével játszott műfajban.
"elektronikussal kevert nagyzenekaros zene" Erre tudsz példát mondani?
Rájöttem, hogy ezzel tényleg csak többet ártottam, mármint ezzel hogy megpróbáltam bárkit is meggyőzni a komolyzene szépségeiről. Mostmár csak azért se fogjátok megszeretni, mert én mondtam (és nem csak azért, mert az sznobizmus, meg az elektromos zene is lehet jó...). De tényleg annyira primitív dolgokat mondtok, hogy attól egy zenész, zenetörténész sírvafakadna.
És nem is ez a gond, mert legyen, ez nem egy lényeges dolog (csak ti veszítetek sokat), de hogy engem próbáltok meggyőzni, hogy a trance milyen zsenialitást igényel, meg én nem ismerem eléggé a műfajt és azért nem szeretem...
"3 éves korom óta állandóan zenét hallgatok" Ez meg aranyos volt :P
Nah egyet értek, hagyjuk a vitát.