• FlyingV
    #45
    Amúgy a Mac már az OS X megjelenése óta visszatért a két gomb+görgő+annyi gomb amennyit akarsz dologhoz (2001-ben jelent meg a 10.0?). Mellesleg ha az új MacBook-ok (sima, Pro, Air) trackpadját nézzük, ott vannak a multitouch gestureok (zoom/forgatás/scrollozás/alkalmazások közti váltás/asztal előhozása/exposé/stb, ezt csinálja utána bárki bármilyen PCvel, alap cuccokkal, ilyen sebességgel/pontosságal), de ha a régieket, akkor is (bár ez az újnál is megvan:) ) ott van a Hot Corner feature, stb, stb.. Szóval ha úgy vesszük, akkor egér funkciókban a PC van lemaradva? :) (Mellesleg én Logitech G5-öt használok a feka MB-mhez, alapból felismerte minden gombját :) )

    A linkelt gépek nem rosszak, bár a HP az HP.. A Dellnél meg az a bili a végén nem tetszik, de ott a pont, nektek van igazatok, itt a cégnél HPk vannak, mind vizuális környezetszennyezés szintűek :)

    Egy Mac-esnek csak a design a fontos? Nem hinném, bár tény hogy egy kiadványszerkesztő/zenész/filmes ad is erre, én inkább úgy mondanám, hogy ennyi pénzért legyen már dizájnos is.. És azért amit adnak, az megéri a pénzét, de leginkább a Mac OS miatt. És ha megnézed, most nem szőrözésből, de egy unibody MacBook házának minden egyes pontja úgy ki van találva, hogy még ezeket is szépen lealázza a sallangmentességével, a gyönyörű formáival (nem, nem vagyok ratyi :) )

    Molnibalage: egyetértek, de pont az a jó a Macben, hogy mindemellett a leghasználhatóbb cuccos, amivel valaha találkoztam. Sokan vagyunk még így evvel, de azt is elfogadom, ha valakinek nem.

    És amit McMac ír, az a fontos: a produktivitás :) Mert azért sok csodát láttam én már Windowssal is, Linuxszal is, de ahhoz, hogy egy átlagfelhasználó több éves tapasztalat nélkül egy gyors, megbízható és kényelmes rendszerrel rendelkezzen, ahhoz bizony egy Macintosh kell ma; szerény véleményem szerint.