• Ulkesh
    "De inkább a zájfonra, meg a nyálpodra gondoltam. Azok azért csak nem tartanak 1 hétig, amíg megtanulom."

Ez attól függ :)
    Nem elfelejteni, ezen is egy komplett OSX (BSD Unix) fut, csak nem az Aqua, hanem a Springboard a GUI felette.

"Volt egy cikk amiben Carmac az Id sotware-tól elmesélte, hogy az Apple-nél mennyire nem veszik komolyan a játékot, a szórakozást. Nos azóta engem senki ne akarjon meggyőzni az ellenkezőjéről."

Eszembe nem jutna, a játékok messze állnak az Apple-től és ez nem is fog változni. Nem mennek be egy olyan piacra, ami alapból a halálán van. Aki játszani akar, az vegyen konzolt.

"Az, hogy egy szerkezet könnyen kezelhető, nem azt jelenti, hogy jó is, csupán csak az alkotóik valamiért erre helyezték a hangsúlyt."

Gondolom a felhasználók is csak azért szeretik, mert az alkotók erre helyezték a hangsúlyt.
    Én spec 7 év Amiga és közel 12 év PC használat után vettem itthonra Mac-et, de ha fizetnének sem váltanék most más platformra.
    Elég nekem a PC-tamagochi a munkahelyemen, meg a megrendelőknél, itthon pont úgy akarom használni a számítógépem mint a TV-met, vagy a DVD felvevőm.

"Egy OS, ne azért gondolja, hogy könnyen használható, mert mindent megcsinál helyettem. "

Az OSX semmit nem csinál meg helyetted.
    Amikor váltottam gépet, akkor sok kérdésem volt, mert csomó Windows-on megszokott dolog máshol és máshogy kezelendő. Egy ismerőst kérdezgettem a dolgokról és Ő mondta azt, hogy egyszerűen gondoljam végig, hogy az adott dolgot én hova raknám, hogy csinálnám, ha nekem kellene elkészíteni. Az esetek nagy részében ezt a gondolatmenetet követve meg is találtam a megoldást.
    Ez a rendszer sem váltja meg a világot, de a jelenleg választhatók között nincs jobb (legalábbis számomra).

"addig viszont örömmel veszem, ha nem akadályoz abban a jókedvű álarc mögé bújtatott bonyolultságával, amit csinálni szeretnék."

Bár ez már végképp offtopic, de tényleg érdekelne mi és miben akadályoz téged.