87
-
rgerg #47 http://blog.netman.sk/2008/03/10/steve-jobs-2005-os-beszede-a-stanford-egyetemen/ -
rgerg #46 Nem is emlékszem mikor kommenteztem utoljára,de ez a vita most kicsit zavar.
kb 8-10 éves korom óta pécéztem és nem is akartam nyitni semerre mert meg voltam elégedve vele.Megvoltak a pcs játékaim,tudtam filmet nézni és persze idővel megtanultam megkeresni a programokat ha kellett valami.Sőt PC-boltban is dolgoztam több éven át mint szervizes meg...Sosem néztem hülyének senkit azért mert linuxra esküdött vagy mert amigára.Szerintem ha csak figyelsz egy picit akkor már tanulhatsz még akkor is ha látszólag nincs is praktikus haszna annak amit hallasz.
Tavaly ősszel elkezdtem egy tanfolyamot ahol multimédiát tanulok és a suli akkoriban újított be kb 250-300 a majdnem legkissebb Imacekből.Igazából tavaly szeptember elején ültem először úgy mac előtt hogy akartam is valamit csinálni vele és kb 3 nap után kezdtem megszokni a dolgokat.Novemberre annyira megszerettem,hogy megvettem a legnagyobb Imac-et (applet adott 13% kedvezményt mert diák vagyok) és azon gondolkodom hogy Anyukáméknak is veszek egy kis asztalit.
Miért? Azért mert eddig nem kellett egy vacak segédprogram sem pl, hogy megnyissak egy ISO-t,nem kell a photoshpot megnyitnom hogy megnézzek egy psd-t,elég egy space-t nyomnom az alap oprendszerben hogy lejátszon egy fél mp-n belül egy divxes filmet,vagy megmutasson egy fényképet..mert nem egy istentelen nagy monitor+gep+bill+eger+hangfalszett+rohadtsok kábel meg a többi.Azért mert az alap oprendszeremmel gond nélkül tudok csatlakozni a sony ericson mobilomhoz amivel akár távirűnyíthatom is és közben a bluetoothos füllhallgatómmal úgy nézek filmet,hogy a barátnőm mellettem alszik és nem zavarom..azért mert van Final Cut,Motion,Soundtrack pro...ott van még egymillió baromira innovatív dolog amiket nem tartasz számon,csak élvezed..imádom még a nyamvadt képernyőkímélőt is,mert angol szavakat dob fel szótári alakkal találomra és ha rákeresek egy file-ra a keresőben akkor nincs két másodperc és kidobja az összes találatot ÉS ha értelmes szó akkor a szótári alakot is...azért mert van Front Row,ami működik...hanyatt tudok dőlni és ha nincs kedvem semmihez akkor megnézem a legújabb filmbemutatókat vagy a filmjeimet...
Régen nagyon pc b.uzi voltam.A pcmben több ram volt,SOKKAL jobb vgam volt,majdnem ilyen proci...Ez a gépem sokkal gyorsabb,gördülékenyebb,átláthatóbb...csendesebb.A barátnőm is nagyon szereti és ráadásul dekoratív része a szobámnak.Sosem bántam meg hogy megvettem és azt sem bánom hogy már nem vonz a pc-s "kijön egy új végéa dobhatom a régit mert az új játékok AKADNAK rajta"-mentalitás.Vettem egy hároméves teljeskörű "biztosítást" az appletől (semmi pénzért) és most "hanyatt vagyok dőlve".
ÉS amúgy bánnám nagyon ha Jobs elpatkolna.Nemtudom hányan láttátok a mittoménmilyen egyetemi beszédét,de nekem sokat adott...lehet hogy egy munkamániás bunkó,faragatlan, modortalan állat (ahogy sokan leírják), de szerintem az IT piac egyik legnagyobb egyénisége akire mindenféle képp érdemes figyelni és megbecsülni.Jobbulást neki. -
TH448 #45 Még annyit, hogy az oprendszer az egyes gyártók által személyre szabható... Megvan a megfelelő szoftveres háttere. Integrálhatnak drivereket, esetleg programokat, de természetesen az oprendszer magja ugyanaz, azon nem módosítanak, különben ugrana a kompatibilitás. Most veszem észre, ezt már leírták előttem. :)
Mondjuk azt nem értem, egyeseknél miért tartozik a winmo az asztali oprendszerek közé... -
TH448 #44 Jujj, megint beleolvastam a fórumba, nem kellett volna...
Nem is kommentálok ezen az egy soron kívül semmit, rájöttem, hogy nem érdemes:
"Az Apple OSX-e elfut egy mobiltelefonon, a Vistát fel tudnád rakni egy HD Touch-ra????"
Ez csak marketingduma, hogy ugyanaz az osx... Szerinted egy teljesen más architektúrán (főleg egy ARM-esen) menne ugyanaz? Szörnyen naív... -
Koge #43 munkahelyen én is dell géppel dolgozom, és elárulhatom nem nagyon vannak módosítva az oprendszereik, ha úgy lenne ahogy én próbáltam neked felvázolni, kiakadt volna egy teljesen más gyártó vga-jan... megprobalom megegyszer, dedikalt oprendszer alatt azt értettem hogy az oem pc hardware-t tamogatja csak azt és mást nem (kicsit kevesebb helyet foglalna az OS:) dedikált software-ekkel ahogy az apple is csinálja... az ami az oem pc piacon folyik es ahogy az ms adja hozza a wint az egy vicc:) - ha nem igy lenne nem lenne munkam :D -
abba ne menjunk bele hogy a magyar piacon mi van en mar nem kovetem es nem is erdekel...
es a netbookokrol se beszelgessunk mert az is egy vicc
(nem mellesleg orulok hogy egy ertelmes apple userre akadtam, nem egy csipobol anyazora:)) -
Ulkesh #42 "kerlek huzz le image-be egy dell-oem vistat es egy simat, xp-t barmit nezd meg a meretuket, javits ki ha tevedek de csak azert nem tudod felrakni mert figyeli a hardware-t de egy bootloader csodakra képes;)"
Eddig csak HP és Sony géppel volt dolgom, de azok eléggé módosított Windowst futtattak. (Persze némi driver vadászat után működtek egy talpas XP-vel is, de gondolom nem csak viccből készítettek hozzájuk módosításokat.)
Abban mondjuk egyet értek veled, hogy ha ugyanaz a gyártó készíti a hardvert, mint a szoftvert, akkor az lényegesen jobb helyzetben van, és PC oldalon erre max. a netbook-ok esetében egy Linux rendszerrel van csak lehetőség.
"es azt is elfogadnam ha az apple low-end gepeket is elkezdene gyartani"
Sajna azok sem lennének low-end árúak itthon. Az Apple jelenleg sem számít drágának a saját hazájában, de az EU-s védővámok, helyi vám és áfa meg a kereskedők pluszban rárakott haszna után már elég borsos árú lesz. Pl. a Macbook megjelenésekor a legolcsóbb CoreDuo-s notebook volt a piacon.
"Tegyel fel OSX-et HD Touchra:) "
Viccen kívül meg lehetne csinálni, csak a megfelelő bootloadert és pár drivert kéne megírni hozzá, meg a RadioROM-ot megfelelően módosítani és már menne is. -
Koge #41 "A Dell, HP, Sony és a többi gyártó legtöbbször a hardveréhez módosított Windowst ad a géppel amit másra fel sem tudsz telepíteni. Mégsem jobbak semmivel. Szóval enyhén buktad amit mondasz."
kerlek huzz le image-be egy dell-oem vistat es egy simat, xp-t barmit nezd meg a meretuket, javits ki ha tevedek de csak azert nem tudod felrakni mert figyeli a hardware-t de egy bootloader csodakra képes;)
"Így igaz. Az elméleted ott fordul ellened, hogy a számítógép felhasználók 80-90% ilyen :)"
ezzel teljesen egyetertek, ha az igazi igenyeket nezzuk ez nem is normalis, de hat akkor mibol elne meg az a sok hardware-gyarto:)
es azt is elfogadnam ha az apple low-end gepeket is elkezdene gyartani, bar ha az ICT-t nezzuk ez kicsit eselytelen probalkozas lenne, igy marad a tescopc-vel szivo szerencsetlen aki nem fogja fel hogy atvertek es szidja az ms-t.
en nem azert vettem a gepem hogy barkacsoljam (eleg volt amikor rendszergazda voltam), pusztan ertek hozza egy kicsit es nem utkozik semmi markaban igy mukodesben se (egy vga-chipset-cpu lehet tippelni ki gyart ilyet:) )
Tegyel fel OSX-et HD Touchra:)
az ms nem az elkepzelesein bukik el, hanem a kereskedokon meg a 3rd-party fejlesztokon...
Na kovezzetek:D -
Ulkesh #40 "Egy szemelyes kerdes apple fanok miert faj ha kritika eri imadott pc-teket? Honnan ez az olre meno frocsoges?"
Nem igazán látom, hogy bárki "frocsogne" itt. Az, hogy nem egyezik a véleményünk, attól még megvitathatjuk azt kulturáltan. (még ha offtopic is :) ) -
Ulkesh #39 " ahogy a dell, ahogy a hp, ahogy az ibm, es a tobbi ceg is, ha dedikalt oprendszereket keszitene a fentebb emlitett gyartoknak"
A Dell, HP, Sony és a többi gyártó legtöbbször a hardveréhez módosított Windowst ad a géppel amit másra fel sem tudsz telepíteni. Mégsem jobbak semmivel. Szóval enyhén buktad amit mondasz.
"le a kalappal az ms elott hogy kepes egy olyan oprendszert osszehozni ami egy szaros hutoszekrenyen is elfut"
Éppen, hogy képtelenek ilyen rendszert összehozni, lásd WinMo.
Az Apple OSX-e elfut egy mobiltelefonon, a Vistát fel tudnád rakni egy HD Touch-ra????
" az apple nagyszeruen csinalja amit csinal, olyan emberekert dolgozik akik soha nem akarnak erteni az eszkozukhoz "
Így igaz. Az elméleted ott fordul ellened, hogy a számítógép felhasználók 80-90% ilyen :)
A maradék 10% az a geek aki azért vesz PC-t, hogy barkácsolhasson, vagy eleve ezzel keresi a kenyerét (szervizes, programozó stb.)
-
Ulkesh #38 "Volt egy cikk amiben Carmac az Id sotware-tól elmesélte, hogy az Apple-nél mennyire nem veszik komolyan a játékot,"
Az iPhone-hoz visszakanyarodva, éppen Carmack volt aki azt mondta, hogy az hardvere erősebb, mint egy Playstation2 és hogy a jövő mobil játék platformját látja benne. -
Koge #37 kedves ulkesh, ha a microsoft kitalalna h kialakit egy sajat pc-t valogatott hardware-ekkel ahogy azt jobs urek csinaljak a mac-el elhiheted hogy a mac meghalna, ahogy a dell, ahogy a hp, ahogy az ibm, es a tobbi ceg is, ha dedikalt oprendszereket keszitene a fentebb emlitett gyartoknak, (csodalom h nem jutott meg eszukbe) a mac egy buta hobort maradna, en pusztan annyit mondok hogy le a kalappal az ms elott hogy kepes egy olyan oprendszert osszehozni ami egy szaros hutoszekrenyen is elfut, ezert nem lehet sziabutauser feeling, az apple nagyszeruen csinalja amit csinal, olyan emberekert dolgozik akik soha nem akarnak erteni az eszkozukhoz (ahogy emlitettem DTP userek, igaz mar az adobe is betett az apple-nek) mas kerdes hogy a kicsinyes hozzaallasukkal es allando kultuszteremtesi vagyaval csak a vasarloik elott nem csinal hulyet magabol.
Egy szemelyes kerdes apple fanok miert faj ha kritika eri imadott pc-teket? Honnan ez az olre meno frocsoges?
De a win usereket is megkerdeznem...:)
-
Ulkesh #36 "De inkább a zájfonra, meg a nyálpodra gondoltam. Azok azért csak nem tartanak 1 hétig, amíg megtanulom."
Ez attól függ :)
Nem elfelejteni, ezen is egy komplett OSX (BSD Unix) fut, csak nem az Aqua, hanem a Springboard a GUI felette.
"Volt egy cikk amiben Carmac az Id sotware-tól elmesélte, hogy az Apple-nél mennyire nem veszik komolyan a játékot, a szórakozást. Nos azóta engem senki ne akarjon meggyőzni az ellenkezőjéről."
Eszembe nem jutna, a játékok messze állnak az Apple-től és ez nem is fog változni. Nem mennek be egy olyan piacra, ami alapból a halálán van. Aki játszani akar, az vegyen konzolt.
"Az, hogy egy szerkezet könnyen kezelhető, nem azt jelenti, hogy jó is, csupán csak az alkotóik valamiért erre helyezték a hangsúlyt."
Gondolom a felhasználók is csak azért szeretik, mert az alkotók erre helyezték a hangsúlyt.
Én spec 7 év Amiga és közel 12 év PC használat után vettem itthonra Mac-et, de ha fizetnének sem váltanék most más platformra.
Elég nekem a PC-tamagochi a munkahelyemen, meg a megrendelőknél, itthon pont úgy akarom használni a számítógépem mint a TV-met, vagy a DVD felvevőm.
"Egy OS, ne azért gondolja, hogy könnyen használható, mert mindent megcsinál helyettem. "
Az OSX semmit nem csinál meg helyetted.
Amikor váltottam gépet, akkor sok kérdésem volt, mert csomó Windows-on megszokott dolog máshol és máshogy kezelendő. Egy ismerőst kérdezgettem a dolgokról és Ő mondta azt, hogy egyszerűen gondoljam végig, hogy az adott dolgot én hova raknám, hogy csinálnám, ha nekem kellene elkészíteni. Az esetek nagy részében ezt a gondolatmenetet követve meg is találtam a megoldást.
Ez a rendszer sem váltja meg a világot, de a jelenleg választhatók között nincs jobb (legalábbis számomra).
"addig viszont örömmel veszem, ha nem akadályoz abban a jókedvű álarc mögé bújtatott bonyolultságával, amit csinálni szeretnék."
Bár ez már végképp offtopic, de tényleg érdekelne mi és miben akadályoz téged. -
#35 Ezt a "sziabutauser" fílinget utálom a Win-ben is.
Egy OS, ne azért gondolja, hogy könnyen használható, mert mindent megcsinál helyettem. Köszi, majd ha vastüdőre lesz szükségem, akkor elfogadom, hogy lélegzik helyettem, addig viszont örömmel veszem, ha nem akadályoz abban a jókedvű álarc mögé bújtatott bonyolultságával, amit csinálni szeretnék.
A Maci sem. -
Ferrer #34 Én sokszor látom haverom Iphone-ját, meg néha én is játszok vele, de nekem nem kéne, nem azért, mert rossz, csak mert.. nem szeretném :) Az én egyetlen multimédia cuccom egy 512 megás flash mp3 lejátszó, szeretem, és elvagyok vele még mindig. Másoknak is javaslom, h éljenek szívből, ne a mainstream lifestyle-ja által ^^ -
#33 Ez jó poén volt!;D -
#32 Hát igen, régi szép idők!;)))
De inkább a zájfonra, meg a nyálpodra gondoltam. Azok azért csak nem tartanak 1 hétig, amíg megtanulom.
Másrészt, nem sokat voltam MacOS/OSX közelben, de amellett hogy az aktuális példányok éppen általában halálukon voltak, olyan tetű lassuak voltak valamiért, és nekem inkább windóz fílinget árasztottak magukból, mint Amiga, Linux, vagy BeOS-vagy akármit.
Volt egy cikk amiben Carmac az Id sotware-tól elmesélte, hogy az Apple-nél mennyire nem veszik komolyan a játékot, a szórakozást. Nos azóta engem senki ne akarjon meggyőzni az ellenkezőjéről.
Az, hogy egy szerkezet könnyen kezelhető, nem azt jelenti, hogy jó is, csupán csak az alkotóik valamiért erre helyezték a hangsúlyt.
Mellette viszont elég sok korlát van a használhatóság tekintetében lásd régebben Ipod vs. usb. -
Ulkesh #31 Kerestem neked képet magyar kiosztásúról :)
-
Ulkesh #30 "a billentyuzetrol annyit hogy a lokalizacio ahogy elnezem eleg felresikerult lett (hol a hosszu i es tarsai) csuklotamasz minek a mediafunkciok meg nem dedikalt gombon vannak elso ranezesre ennyi hibaja van csak az alutepsinek:)"
Te tényleg ennyire ... vagy?
A képen egy német billentyűzet van, mivel ezt találtam a Google-n.
Csuklótámaszt az használ, aki nem ért az ergonómiához és/vagy nem tud gépelni (normál esetben a könyököd van letámasztva és csuklód a kezeddel együtt szabadon mozog a billentyűzet felett).
"a mediafunkciok meg nem dedikalt gombon vannak"
Dedikált gombokon vannak. Az F1-F16 billentyűkhöz kell váltógomb (illetve ez ízlés szerint állítható).
-
Ulkesh #29 "Kedves Mac fanok, miert van az hogy a kedvenc wintel meg mindig elterjedtebb ha:"
Kedves Koge, PC-t hány gyártó készít?
Az Apple hanyadik a sorban ha nem a PC-k össz számát, hanem a gyártókat nézzük csak?
A jelenlegi gazdasági válságban hány IT cég termel folyamatosan nyereséget még az Apple-n kívül?
--
"Lattam, hasznaltam macet engem idegesit hogy hulyenek nez egyszeruen sut le rola a sziabutauser,"
Miért kéne egy OS-nek máshogy viselkednie? Nem az a dolga, hogy a háttérben meghúzódva ellássa a feladatát, mindezt gyorsan, gördülékenyen és a legegyszerűbb módon?
Miért gondolja néhány PC-s emberke hogy előny az, ha valami bonyolult, nehéz használni és folyamatosan felügyelni és ápolgatni kell, hogy működjön???
Te a TV-det is rendszeresen szétszeded, firmware-t frissítgetsz rajta, hogy működjön, vagy csak "sziabutauser" módon megnyomod a távirányítón a gombokat?
-
Koge #28 a billentyuzetrol annyit hogy a lokalizacio ahogy elnezem eleg felresikerult lett (hol a hosszu i es tarsai) csuklotamasz minek a mediafunkciok meg nem dedikalt gombon vannak elso ranezesre ennyi hibaja van csak az alutepsinek:) -
Koge #27 Komolyan mondva pc vs mac nem unjatok meg?
Kedves PC fanok, miert erdekel egy olyan gyarto aki retegfelhasznalokra epit (DPT- userek, design-majmok, sznobok)
Kedves Mac fanok, miert van az hogy a kedvenc wintel meg mindig elterjedtebb ha:
1. usaban nem draga
2. annyival jobb
3. lehengerlo design (ez egyebkent telleg igaz csak kicsit egysiku mar a formavilag)
4. nem huznak le, sokkal kenyelmesebb mint a win, nem fagy le (ide irjatok az osszes erveteket)
Lattam, hasznaltam macet engem idegesit hogy hulyenek nez egyszeruen sut le rola a sziabutauser, (ne kovezzetek ez az en velemenyem)
a 4. ponthoz annyit hogy vistam van csak erdekes modon hozzavalo vassal (egy platform es egy marka az alkatreszekbol) csodak csodajara egyszer nem fagyott le es akadt meg ennyit arrol hogy biztos hardver van a mac alatt ha nem tescos gepeket vennetek es az eladok se basznanak at ugyanott lennetek mint a mac-esek csak hat abba hol az uzlet.... -
#26 Ehe, ok. Akkor ipon menjen a ....ba hogy csak azt írta hogy ezüst, azt hittem műanyag! XD
A kép is normális felbontású és látszik hogy hol vannak az extra funkciókat kínáló gombok, köszi! Így már pedzegetem hogy miért 13 ezer. -
Ulkesh #25 "Ez egy sima átlagos angol nyelvű billentyűzet és úgy kerül 13-ba"
Jaja, egy sima billentyűzet 4 mm vastag alumínium lapban elhelyezve, tényleg teljesen átlagos Tesco minőség..
-
Ulkesh #24 Még a CD-t is a billentyűzeten megnyomott gombbal dobod ki, hangot, fényerőt stb. mindent onnan állítasz. -
Ulkesh #23 "Azt hogy a normál billentyűzetkiosztás mellett egyéb gombok is vannak, mint gyorsbillentyű, médiagomb stb."
Látszik, hogy életedben nem láttál még Mac-es billentyűzetet :)
(gyk. vannak rajta) -
#22 Azt hogy a normál billentyűzetkiosztás mellett egyéb gombok is vannak, mint gyorsbillentyű, médiagomb stb.
Ez egy sima átlagos angol nyelvű billentyűzet és úgy kerül 13-ba .... tescoban egy hasonló 2 ezer forint, de még logitech se adja 2300 forintnál drágábban a sajátját. -
Ulkesh #21 Ezt most mutatták be: stealth-mini-pc
Rondább, butább, de legalább jóval drágább is.
"és a billentyűzet amit linkeltem?"
Mutass olcsóbban hasonlót :)
"Ja ... meg kapsz egy sima usb-s vezetékes _nem_ multimédiás billentyűzetet 14 ezer forintért ... "
Multimédia alatt mit értesz?
-
#20 Értem .. tehát a kis mérete miatt kerül ennyibe. Oké, ezzel nem tudok vitatkozni, valószínűleg így van ... és a billentyűzet amit linkeltem? ... ja, igen, az is 6 miliméterrel kisebb mint egy szabvány billentyűzet, én kérek elnézést! -
Ulkesh #19 "Nekem ezek egyrészt túl egyszerűek, én szeretek elleni egy cuccossal 1 hétig, amíg megtanulom kezelni."
:)
Ok, megnézlek, amíg megtanulod egy komplett Unix rendszer kezelését 1 hét alatt.
Tudod van egy felület ami az átlagfelhasználóknak szól, de az alatt kicsit komplexebb rendszer dübög, mint amit te 1 hét alatt meg tudnál tanulni. (Gyanítom simán az AppleScript-et nem tanulnád meg egy hét alatt és akkor még nem is a rendszer alapjairól, Terminal parancsokról, vagy más rendszer szintű dologról esett szó :) )
---
Szerintem az AmigaOS-t sem 1 hét alatt ismerted ki, pedig annak még egyszerűbb a GUI-ja ;) -
Ulkesh #18 A mini kisebb mint a DVD meghajtód ebben a konfigban, mégis miként próbálod ehhez hasonlítani???
Hasonlítsd más gyártók miniPC-jéhez, meglásd egyből nem lesz drága, még az itthoni árán sem :) -
#17 *HD4850 -
#16 Gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplap, 650W Corsair táp, 2x1GB Kingston DDR2, Athlon 64 X2 5000+ 2,6 GHz, 200 GB WD SATA2, Pioneer DL DVD-RW, Gigabyte Triton 180 házban került a világválság _kellős_közepén_ nekem 153 ezer forint bruttóba! Erről ennyit!
A világválság előtt 3 héttel került volna úgy 168-ba, hogy Phenom X4 9850 Black Edition Proci, meg egy Sapphire Radeon HD5850 512MB Dualslot Fansink is van benne! -
#15 Ja ... meg kapsz egy sima usb-s vezetékes _nem_ multimédiás billentyűzetet 14 ezer forintért ...
http://ipon.hu/webshop/product/apple_billentyuzet_magyar_ezust_vezetekes/23638
És ha erről a mac miniről van szó:
http://www.argep.hu/product_419124.html
akkor legyen inkább 160 ezer forint.
-
darph #14 1. 100-120ért kapsz egy macminit, ami ugye 1.8 core 2 duo, 2x512 ram, van benne hangszoró, bluetooth, wifi, cd/dvd-író, távirányító, lan, 80as hdd, miegymás, intel vga és mindez egy 10es csomag cd-s doboz méretében, eredeti szoftverrel, előtelepítve. Ez egy 3-4 éves modell, akkoriban is ennyi volt az ára. Annyira megnézném 3-4 éve mennyiből raksz össze egy ilyen paraméterű gépet ekkora méretben, aminek nincs hangja sem, eredeti szoftverrel, merhogy csak az xp 40.... Ennek fényében légyszi ne beszéljünk hülyeségeket, hogy drága... -
#13 Nekem ezek egyrészt túl egyszerűek, én szeretek elleni egy cuccossal 1 hétig, amíg megtanulom kezelni.
Ahogy Murphy mondja: csinálj hülyebiztos termékeket, és biztos, hogy csak a hülyék veszik meg őket!;))) (Bocs csak poén volt, lett volna!)
Amúgy meg, ha nem középkategóriában gondolkodom, akkor az az 1-2 termékük már is nagyon kevés, amit a piacon tartanak.
Jók, de nem az ő készülékeik jelentik a csúcsot, mégha az áruk soxor ott is van. -
#12 Furcsa egy betegség, amitől egyre jobban lehet kinézni:) remélem mielőbb meggyógyul, és az előnyösebb fizimiskát is megtartja. -
#11 FAIL.
Három Apple termékem volt eddig, és 3-4 hét után már mindent akartam, csak nem Apple-t.
Ettől függetlenül elismerem, hogy minőségi termékeket gyártanak. Csak nem nekem szánják őket. -
#10 Ja, igaz ... vegyük csak példának azt a csodálatos ájfón fényképezőt a geotagginggal, az arcfelismerővel, a mosolyfelismerővel blablabla ... hja hogy ennyi bizbasz mellett fókuszálni nem tuuud? ... mineeek! igaaaaz!
Lehet erre azt mondani, hogy nem azzal kell művészfotókat csinálni, de ennyi extrával teletömve, nehogymár a képélesség szabályzást hagyják ki, főleg ha arra alapoznak hogy az embernek bőven lesz ideje beállított képeket csinálni /arc-, mosolyfelismerés/! -
#9 ..egyszer kell apple terméket használni..és utána nem akarsz mást.. -
#8 Alapvetően az Apple számítógépei a professzionális felhasználásra jók, külföldön (pl USA), nem is számítanak kiemelkedően drágának, sajnos mire kicsiny hazánkba ér, az ára szépen megnő. A rendszer egyik erőssége, hogy 1-2 konkrét, pontos konfigra van optimalizálva, ellenben a Windows-zal, amit bármilyen gépre feltehetsz, mindegyiken működnie kell. (Intel proci óta Mac Os is feltehető bármilyen gépre, de a stabilitását el is veszti, messze nem lesz olyan mint az eredeti.)
Manapság jelennek meg más, szélesebb körű felhasználásra is, ott van pl a MacBook Air, szupervékony, könnyű, hordozható. Drága? Nekünk igen.
A zenelejátszójáról is hasonlót tudok elmondani. Külföldön 32.000Ft (USD jelenlegi árfolyama alapján: 150$*213) körül megkapod a 8 gigás Nano-t, ami itthon 46.000Ft (USA-ban ugye ez 150$, tehát itthon 300-zal számolnak). Ezért kapsz egy eszközt, aminek a kezelése pofonegyszerű, gyönyörűen szól, kicsi, strapabíró, aksi is sokáig bírja.
Magyar zsebnek jobban megéri az 1-2 gigás 'kínai' 5.000Ft-ért, igaz az minden tekintetben rosszabb, de csak arra van pénz.
USA-ban 1 gyerek a heti zsebpénzéből vesz egyet.
Tehát összességében nem rossz cuccokat gyárt az Apple, nem is vészesen drágán, ezt mi érezzük meg igazán, ilyen fizetések mellett, drága 'szállítással'.
Peace