Kritikus időszak előtt az Apple
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy szemelyes kerdes apple fanok miert faj ha kritika eri imadott pc-teket? Honnan ez az olre meno frocsoges?
De a win usereket is megkerdeznem...😊
Ez attól függ 😊
Nem elfelejteni, ezen is egy komplett OSX (BSD Unix) fut, csak nem az Aqua, hanem a Springboard a GUI felette.
"Volt egy cikk amiben Carmac az Id sotware-tól elmesélte, hogy az Apple-nél mennyire nem veszik komolyan a játékot, a szórakozást. Nos azóta engem senki ne akarjon meggyõzni az ellenkezõjérõl."
Eszembe nem jutna, a játékok messze állnak az Apple-tõl és ez nem is fog változni. Nem mennek be egy olyan piacra, ami alapból a halálán van. Aki játszani akar, az vegyen konzolt.
"Az, hogy egy szerkezet könnyen kezelhetõ, nem azt jelenti, hogy jó is, csupán csak az alkotóik valamiért erre helyezték a hangsúlyt."
Gondolom a felhasználók is csak azért szeretik, mert az alkotók erre helyezték a hangsúlyt.
Én spec 7 év Amiga és közel 12 év PC használat után vettem itthonra Mac-et, de ha fizetnének sem váltanék most más platformra.
Elég nekem a PC-tamagochi a munkahelyemen, meg a megrendelõknél, itthon pont úgy akarom használni a számítógépem mint a TV-met, vagy a DVD felvevõm.
"Egy OS, ne azért gondolja, hogy könnyen használható, mert mindent megcsinál helyettem. "
Az OSX semmit nem csinál meg helyetted.
Amikor váltottam gépet, akkor sok kérdésem volt, mert csomó Windows-on megszokott dolog máshol és máshogy kezelendõ. Egy ismerõst kérdezgettem a dolgokról és Õ mondta azt, hogy egyszerûen gondoljam végig, hogy az adott dolgot én hova raknám, hogy csinálnám, ha nekem kellene elkészíteni. Az esetek nagy részében ezt a gondolatmenetet követve meg is találtam a megoldást.
Ez a rendszer sem váltja meg a világot, de a jelenleg választhatók között nincs jobb (legalábbis számomra).
"addig viszont örömmel veszem, ha nem akadályoz abban a jókedvû álarc mögé bújtatott bonyolultságával, amit csinálni szeretnék."
Bár ez már végképp offtopic, de tényleg érdekelne mi és miben akadályoz téged.
Egy OS, ne azért gondolja, hogy könnyen használható, mert mindent megcsinál helyettem. Köszi, majd ha vastüdõre lesz szükségem, akkor elfogadom, hogy lélegzik helyettem, addig viszont örömmel veszem, ha nem akadályoz abban a jókedvû álarc mögé bújtatott bonyolultságával, amit csinálni szeretnék.
A Maci sem.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
LZ forever
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De inkább a zájfonra, meg a nyálpodra gondoltam. Azok azért csak nem tartanak 1 hétig, amíg megtanulom.
Másrészt, nem sokat voltam MacOS/OSX közelben, de amellett hogy az aktuális példányok éppen általában halálukon voltak, olyan tetû lassuak voltak valamiért, és nekem inkább windóz fílinget árasztottak magukból, mint Amiga, Linux, vagy BeOS-vagy akármit.
Volt egy cikk amiben Carmac az Id sotware-tól elmesélte, hogy az Apple-nél mennyire nem veszik komolyan a játékot, a szórakozást. Nos azóta engem senki ne akarjon meggyõzni az ellenkezõjérõl.
Az, hogy egy szerkezet könnyen kezelhetõ, nem azt jelenti, hogy jó is, csupán csak az alkotóik valamiért erre helyezték a hangsúlyt.
Mellette viszont elég sok korlát van a használhatóság tekintetében lásd régebben Ipod vs. usb.
Te tényleg ennyire ... vagy?
A képen egy német billentyûzet van, mivel ezt találtam a Google-n.
Csuklótámaszt az használ, aki nem ért az ergonómiához és/vagy nem tud gépelni (normál esetben a könyököd van letámasztva és csuklód a kezeddel együtt szabadon mozog a billentyûzet felett).
"a mediafunkciok meg nem dedikalt gombon vannak"
Dedikált gombokon vannak. Az F1-F16 billentyûkhöz kell váltógomb (illetve ez ízlés szerint állítható).
Kedves Koge, PC-t hány gyártó készít?
Az Apple hanyadik a sorban ha nem a PC-k össz számát, hanem a gyártókat nézzük csak?
A jelenlegi gazdasági válságban hány IT cég termel folyamatosan nyereséget még az Apple-n kívül?
--
"Lattam, hasznaltam macet engem idegesit hogy hulyenek nez egyszeruen sut le rola a sziabutauser,"
Miért kéne egy OS-nek máshogy viselkednie? Nem az a dolga, hogy a háttérben meghúzódva ellássa a feladatát, mindezt gyorsan, gördülékenyen és a legegyszerûbb módon?
Miért gondolja néhány PC-s emberke hogy elõny az, ha valami bonyolult, nehéz használni és folyamatosan felügyelni és ápolgatni kell, hogy mûködjön???
Te a TV-det is rendszeresen szétszeded, firmware-t frissítgetsz rajta, hogy mûködjön, vagy csak "sziabutauser" módon megnyomod a távirányítón a gombokat?
Kedves PC fanok, miert erdekel egy olyan gyarto aki retegfelhasznalokra epit (DPT- userek, design-majmok, sznobok)
Kedves Mac fanok, miert van az hogy a kedvenc wintel meg mindig elterjedtebb ha:
1. usaban nem draga
2. annyival jobb
3. lehengerlo design (ez egyebkent telleg igaz csak kicsit egysiku mar a formavilag)
4. nem huznak le, sokkal kenyelmesebb mint a win, nem fagy le (ide irjatok az osszes erveteket)
Lattam, hasznaltam macet engem idegesit hogy hulyenek nez egyszeruen sut le rola a sziabutauser, (ne kovezzetek ez az en velemenyem)
a 4. ponthoz annyit hogy vistam van csak erdekes modon hozzavalo vassal (egy platform es egy marka az alkatreszekbol) csodak csodajara egyszer nem fagyott le es akadt meg ennyit arrol hogy biztos hardver van a mac alatt ha nem tescos gepeket vennetek es az eladok se basznanak at ugyanott lennetek mint a mac-esek csak hat abba hol az uzlet....
A kép is normális felbontású és látszik hogy hol vannak az extra funkciókat kínáló gombok, köszi! Így már pedzegetem hogy miért 13 ezer.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Jaja, egy sima billentyûzet 4 mm vastag alumínium lapban elhelyezve, tényleg teljesen átlagos Tesco minõség..
Látszik, hogy életedben nem láttál még Mac-es billentyûzetet 😊
(gyk. vannak rajta)
Ez egy sima átlagos angol nyelvû billentyûzet és úgy kerül 13-ba .... tescoban egy hasonló 2 ezer forint, de még logitech se adja 2300 forintnál drágábban a sajátját.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Rondább, butább, de legalább jóval drágább is.
"és a billentyûzet amit linkeltem?"
Mutass olcsóbban hasonlót 😊
"Ja ... meg kapsz egy sima usb-s vezetékes _nem_ multimédiás billentyûzetet 14 ezer forintért ... "
Multimédia alatt mit értesz?
😊
Ok, megnézlek, amíg megtanulod egy komplett Unix rendszer kezelését 1 hét alatt.
Tudod van egy felület ami az átlagfelhasználóknak szól, de az alatt kicsit komplexebb rendszer dübög, mint amit te 1 hét alatt meg tudnál tanulni. (Gyanítom simán az AppleScript-et nem tanulnád meg egy hét alatt és akkor még nem is a rendszer alapjairól, Terminal parancsokról, vagy más rendszer szintû dologról esett szó 😊 )
---
Szerintem az AmigaOS-t sem 1 hét alatt ismerted ki, pedig annak még egyszerûbb a GUI-ja 😉
Hasonlítsd más gyártók miniPC-jéhez, meglásd egybõl nem lesz drága, még az itthoni árán sem 😊
A világválság elõtt 3 héttel került volna úgy 168-ba, hogy Phenom X4 9850 Black Edition Proci, meg egy Sapphire Radeon HD5850 512MB Dualslot Fansink is van benne!
http://ipon.hu/webshop/product/apple_billentyuzet_magyar_ezust_vezetekes/23638
És ha errõl a mac minirõl van szó:
http://www.argep.hu/product_419124.html
akkor legyen inkább 160 ezer forint.
Ahogy Murphy mondja: csinálj hülyebiztos termékeket, és biztos, hogy csak a hülyék veszik meg õket!😉)) (Bocs csak poén volt, lett volna!)
Amúgy meg, ha nem középkategóriában gondolkodom, akkor az az 1-2 termékük már is nagyon kevés, amit a piacon tartanak.
Jók, de nem az õ készülékeik jelentik a csúcsot, mégha az áruk soxor ott is van.
Három Apple termékem volt eddig, és 3-4 hét után már mindent akartam, csak nem Apple-t.
Ettõl függetlenül elismerem, hogy minõségi termékeket gyártanak. Csak nem nekem szánják õket.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Lehet erre azt mondani, hogy nem azzal kell mûvészfotókat csinálni, de ennyi extrával teletömve, nehogymár a képélesség szabályzást hagyják ki, fõleg ha arra alapoznak hogy az embernek bõven lesz ideje beállított képeket csinálni /arc-, mosolyfelismerés/!
Manapság jelennek meg más, szélesebb körû felhasználásra is, ott van pl a MacBook Air, szupervékony, könnyû, hordozható. Drága? Nekünk igen.
A zenelejátszójáról is hasonlót tudok elmondani. Külföldön 32.000Ft (USD jelenlegi árfolyama alapján: 150$*213) körül megkapod a 8 gigás Nano-t, ami itthon 46.000Ft (USA-ban ugye ez 150$, tehát itthon 300-zal számolnak). Ezért kapsz egy eszközt, aminek a kezelése pofonegyszerû, gyönyörûen szól, kicsi, strapabíró, aksi is sokáig bírja.
Magyar zsebnek jobban megéri az 1-2 gigás 'kínai' 5.000Ft-ért, igaz az minden tekintetben rosszabb, de csak arra van pénz.
USA-ban 1 gyerek a heti zsebpénzébõl vesz egyet.
Tehát összességében nem rossz cuccokat gyárt az Apple, nem is vészesen drágán, ezt mi érezzük meg igazán, ilyen fizetések mellett, drága 'szállítással'.
Peace
Reméljük visszatér még azért!
Sajnos ... Vistát is ezért szedtem le hosszas kínlódások után. Szinte megalázva éreztem magam, például mikor azt láttam hogy az összes büdös rejtett rendszermappa egy link, és miután eltávolítom a hozzáférés tiltását szabályzó elemeket, még a biztonság kedvéért végtelen számban lehet nyitogatni azokat a linkeket, közben végig a szülõmappában maradva. Egy nyamvadt browsercache-et nem lehet megnyitni hogy az ember kikotorja magának a védett képet, vagy a youtube videót. Szánalom.
ON:
Közben nem veszik észre hogy az ilyen egyszerûségre törekvõ megoldások csak az emberek további elbutulását eredményezik, mert az embernek nincs tanulnivalója, így felzárkózási lehetõsége sincs a bonyolultabb eszközök/technológiák felé. Anyám pölö Vistában nem nyomott IE-ben az url után entert, aztán csak lesett hogy miért nem jön be a weboldal, hívott hogy nem jól állítottam be a netet - éppen akkor végeztem vele - nézzem meg. Persze azonnal feltûnt, hogy mi a gond ... és ráadásul teljesen logikus választ tudott adni rá hogy miért nem nyomott entert ... "search-ben sem kell"! Na ÍGY hülyítik el az egyszerû megoldások az embereket!
Ezek a termékek azért drágák, mert mint írtam USA felhasználásra teremtettek, és azért az Apple cuccok felületérõl, illetve fejlesztésérõl azt kell tudni, hogy ha egy menüpont "akad", vagy neadjisten "lefagy", képesek hónapokig csiszolgatni, míg tökéletes nem lesz. Minden termékükre jellemzõ, hogy gördülékeny a használatuk, és 2 éves Pistikének sem jelent gondot. Aztán hogy milyen vasból van és mennyibe kerül, hidd el õket nem érdekli, csak az hogy szép és jól használható.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Nagyon remélem hogy még sokáig fog élni az öreg, és még soksok millió istenbarmát le fog húzni, egy-két újabb idejétmúlt technológiájú, de legalább drága termékkel! /Egyéni vélemény, meggyõzni nem fogtok tudni az ellenkezõjérõl, ezért fölösleges ecsetelni mennyire nincs igazam!/
De természetesen a kezelõfelület, az mindig naggyon ott van!😉))
Amúgy egy szinten jó poén ez a képsorozat, mert szerintem szinte mindenki változik ennyit 8 év alatt.
Komoly...