True Blood hamarosan a HBO-n!
-
+fav
Eddig nem nagyon akartam elkezdeni a sorozatot, mert egyrészt már agyfaszt kapok a vámpíros témától és egyáltalán nem kedvelem Anna Paquint az X-Men óta, de írták sok helyen, hogy mennyire jó meg szép. Most értem az első évad végére (5 nap volt) és való igaz, nem egy szokványos sorozat. A főcím remekül prezentálja a hangulatot, a helyszínt, a bizarrságot és úgy egészében azt, hogy mire számíthat az ember. A déli tajparasztok lakta falucska így utólag remek ötlet volt, az akcentusok mindent visznek. (btw elég jól ismerem az angol nyelvet, felismerem az akcentusokat, de azt, hogy melyik déli akcentus hamis, azt sosem tudnám megmondani, ahogy semelyik másik magyar ember sem, ha csak nem élt odakint pár évet. ezt csak azért írom, mert rengeteg helyen olvastam, hogy a magyar kovácsjánosokat zavarta a fake-akcentus. gondolom, miután külföldi oldalakon elolvasták, hogy fake, na mindegy) A történet alapja tök jó, kissé újszerűnek is mondható, a vér és a káromkodás sokat nyom a latba. A színészekkel sincs különösebb baj, vannak idegesítőbbek (Sookie) és nagyon jók is(Lafayette, remélem, nem halt meg), de többnyire sokat adnak a hitelességhez. A legjobb nőket miért kell kiírni pár rész után??
Kicsit pihentetem, aztán kezdem a második évadot, remélem, az is lesz ennyire jó.