12149940121232355297.jpg
 • Zephyr Retiring
  #6203
  Nem. Továbbra sem az erőszak a megoldás. Csupán egy igen hatásos módszer, de semmiképp sem a helyes cselekvés.
  Nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától, de erre még röviden pár szóban spoiler alatt..

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  1) a vályog természetes anyagokból készül, igen jó hőmegtartó képességekkel. Megfelelő vastagság esetén (ami kb.50 cm minimum) utólagos hőszigetelése nem is indokolt ellenben a tégla és lakótelepi panel falakkal, amiknek meg nagyon is.
  Ami ott gond lehet az 3 tényező:
  - rossz (elöregedett) alap felőli falszigetelés, ami a felvizesedés ellen véd.
  - szigeteletlen födém ami szintén csak a vékony mennyezetre kell.
  - hideg kő, tégla vagy terméskő alap a falak alatt, ahonnan szinte süt télen a hideg.
  + elöregedett, korszerűtlen nyílászárók, de ez már megint egy másik történet...

  2) megérteni mindent meg lehet, amit az ember meg akar érteni. Ugyanakkor ha valaki csak legyint dolgokra (amikre egyébként nem biztos, hogy kellene) az meg amiatt is lehetséges, mert nem tud azonosulni azzal a ténnyel, hogy változni mindenki képes. Főleg az, aki akar is.

  Mert téged bántottak gyermekként, így sérült az identitásod, a mentalitásod, önmagad képtelen vagy eldönteni mi a helyes és mi nem az.
  Segítek egy picit: ha pofonüt valaki, nem az a helyes reakció, hogy visszaütsz. Az egy védekezési mechanizmus, nem egyéb. Ha ilyen esetben gondolkodás nélkül visszaütsz, az annyit tesz: egy szinten vagy gondolkodásilag azzal, aki megütött. De lehetsz okosabb nála, ha akarsz.
  Elmondom miként::szóval kaptál egy irdatlan nagy fülest valamiért valakitől.
  Egyet hátralépsz és bármiféle indulat nélkül megkérded tőle, hogy helló, ez most mi volt?
  Két dolog történhet ekkor:

  1) az illető meglepődik a reakciódon, az agyában elindul valamiféle kommunikációinger és meglepetten válaszol.
  Aztán remélhetőleg sikerül vele megértetni, hogy az erőszak nem jó dolog...

  2) az illető nem figyel rád, már emeli is a karját a második pofon miatt, amit neked szánt. Vagy ütésre szorítja az öklét rosszabb esetben.
  Mivel te addigra már egyet hátraléptél, van időd védekezni. Elkapod a feléd induló kart és (termettől függően) az óramutató szerinti irányba jó erősen megtekered. Az illető ilyesmire általában nem számít (mivel megütött, így nem is gondolkodik csak cselekszik) egy pillanat alatt a háta mögé fogsz kerülni. A vállai felé húzod jó erősen a karját - ne félj nem fogod eltörni - és máris átvetted az irányítást. Minél többet ficánkol alattad, annál jobban kell tovább feszíteni a karját. Lesz egy pont amikor feladja. Annál a pontnál pedig vársz. Meg fog szólalni. Annak függvényében hogy mit mond neked, vagy maradtok úgy abban a pozícióban, vagy tovább feszítheted a karját. Ahogy az adott helyzet épp megköveteli. Nem az a cél, hogy viszonozd az agresszióját. A cél az, hogy megtudd támadásának okát.
  Még valami: ha ezt egyszer elsajátítottad / megtapasztaltad már, csökkenni fog az agressziód is. Mert használod az eszed.
  Jobb és hasznosabb is cselekvés előtt gondolkodni.

  Ami pedig az asztráltestet illeti (ő lenne az az éned aki utazgat életek, világok és nemzedékek közt) amennyiben igaz az elmélet, hogy abban van minden addigi tapasztalatunk és tudásunk, biztos vagyok benne, hogy ezen dolgokkal amikre felhívtam a figyelmedet, nagyon is tisztában van. "Ő" nem fog értelmetlen bosszúkat kreálni, mert látja a bosszú láncolatát ami végtelen. Te kinyírod őt, ő meg a kutyád, te meg a lovát stb...majd végül egymást. Aztán az életben maradt fél magyarázkodhat önvédelemről kontra bosszúvágy...

  Az asztráltested teljesen más mint elképzeled. "Őt" nem a bosszú vagy az igazság keresése érdekli, hanem a megoldás.
  S a megoldás az mindig az emberi hang megtalálása egymás iránt.
  Minden egyéb csak a fantáziád műve.

  Lehet magyarázatot keresni a testen kívüli élményekre. Ám ha kiderül, hogy azok egy másik (számunkra elérhetetlen) dimenzióban vannak, akkor úgysem megyünk vele semmire sem...


  A Föld középpontja téma kérdésköre egy picit Isten létezése kontra nem létezésére emlékeztet.
  A földi mágneses gravitáció indokolja, hogy lennie kell ott lent valahol mélyen valaminek, de a "mag" métetét és anyagát jelenleg még csak tippeljük. Ha a tudomány egy nap majd feltárja az anyag pontos szerkezetét összetevőit és egyéb érdekes információit, az nagy nap lesz az emberiség történelmében.
  Ugyanis aznaptól képesek leszünk mi magunk is világokat teremteni, mint az Isten vagy istenek (ki ki hite szerint ugyebár...)