-
overseer-7 #5675 Szerintem a földönkívüliek azért vannak itt, hogy tanulmányozzák az életet, minden aspektusát, azon belül is a legfontosabb és legérdekesebb részét, az intelligens életet. Tehát az ember és az ember társadalma van figyelmük középpontjában.
Szerintem az idegenek mesterei az emberi elmének és gondolkodásnak. Ezerszer többet tudnak rólunk és a föld ökoszisztémájáról mint mi.
Nem az aranyunk kell nekik, nem a pénzünk, nem testünk. Semmire nincs szükségük amit mi adhatnánk.
Az információ kell nekik. Kísérleteznek velünk, minden lehetséges szinten.
A kísérlet elrendezése mindig akkor lesz objektív, ha a megfigyelő kivonja magát a folyamatból.
Akkor objektív a kísérlet ha a kísérleti alanyok, a társadalom még csak nem is tud róla, hogy a kísérlet szereplői.
Nagyon érdekes dolgok működnek a világban.
Vannak folyamatok a létezésben, amik időben nagyon lassan alakulnak, az átalakulásnak vannak kritikus pillanatai az időben. Ilyenkor az akár több millió, milliárd éves fejlődési ütem hirtelen nagyon komplex struktúrába szerveződik és ilyenkor következik be a transzformáció.
Én úgy gondolom, hogy a világunk egy óriási fraktál.
Egy matematikai fraktál 99.99% unalmas, üres terület, nagyon lapos grádiensekkel.
A fraktálnak viszont számtalan, végtelen számú kritikus területe van, ahol megtörténik az imaginárius számok transzformációja, minden ilyen terület, egy különleges, identikus, egyedi és komplex esemény.
Ezeken a területeken nagyon érdekes dolgok mennek végbe. Egyértelműen látható, hogy ezeken a területeken a fraktál megismétli önmagát, de minden ilyen kritikus terület egyedi. Nem pontos másolatai egymásnak.. mindegyik más ..mindegyik egyedi.
A világ is szerintem ilyen. Nagyban és kicsiben, a létezés különféle területein a folyamatok hasonlóak egymáshoz.
Az emberi társadalom fejlődése is talán egy ilyen jelenség.
Egy több száz millió éves fejlődési ciklus kritikus pontján vagyunk most.
A nyakunkon a technológiai szingularitás. Az átváltozásnak az exponenciális felfutó részébe érkeztünk.
Fogalmam sincs, hogy mi lesz a végkifejlete.
De biztos, hogy ez egy olyan ritka, jelentőségteljes és egyedi esemény, amit muszáj tanulmányozni.
Valószínűleg ezt az átalakulást kutatja, tanulmányozza minden értelmes és fejlett civilizáció a kozmoszban.
Szerintem.