Ez jól hangzik, de akad egy kis bökkenő vele: Istent eddig senki sem látta (aki meg mégis, az úgysem reklámozza, mert a társadalom egyhangúan bizonyítékért kiáltana), viszont elég sok űrhajós nyilatkozott úgy, hogy láttak valami megmagyarázhatatlant, ami akár egy ufó is lehetett benne az ufonautával. Hazugságvizsgálattal is megerősítették, amit látni véltek. Ám (kérdem én), ha lehetett akár egy ufó is amit látni véltek, miért ne lehetett volna mondjuk egy vagy több Isten is?
Vallási szempontból nem vagyok hívő olyan értelemben, hogy templomba vagy szektába vagy bármilyen egyéb dogmatikus közösségbe járjak. Viszont megértem azokat, akiknek ez fontos. Nehéz dolog ilyesmiben dönteni, mert az egyik kizárja a másikat. Ha Darwint vallod, megtagadod egy felsőbb, ismeretlen intelligencia és teremtés lehetőségét. Bár bizonyíték erre nincs. Ha Istent vallod, Darwint tagadod meg, aki érthetően és logikusan fejtette ki máig általánosan elfogadott elméletét.
Erre sincs bizonyíték, elmélete csak feltételezés, hiszen ő sem volt jelen az első ember létrejöttekor.
Ám a Jolly Joker szerintem ennek eldöntésére az, hogy te mit gondolsz a földönkívüli élet lehetőségéről és annak esetleges kialakulásáról. Tudni ma még biztosan nem tudjuk van e ilyesmi.
Hinni viszont hiszünk (ha úgy jobban tetszik: reménykedünk) benne. Hinni, vagy reménykedni az ugyanaz. Ez csak játék a szavakkal.
Ha nem reménykedsz a földön kívüli élet létezésében, akkor kárnak vagy itt. (Ezt értsd: általánosságban)
Ha reménykedsz, akkor hiszel is benne. Ezt én így értelmezem, mások meg a hitet kizárólag a vallásra értik.