• terminator122
    "Nem lehetséges, hogy az őslevesben kialakult első sejt nem volt ilyen bonyolult, hanem fokozatosan vált ilyenné?"
    Fontos látnunk azt, hogy az élet összetevői önmagukban semmit sem érnek, csak ha valamennyi együtt van jelen! Minden parányi részecske és funkció együtt fontos, mindre együtt van szükség még az élet legprimitívebb szintjein is.
    Valamennyi részecske csak együtt képes felépíteni az élet alapköveit, ha egy időben és egy struktúrán belül, egyszerre jelenik meg. Úgy gondolom, maga ez a tény is kizárja a véletlen kialakulás lehetőségét. Hiszen addig mit kezdene a sejt genetikus tervrajzaival, amíg nem létezik másolási mechanizmusa? Mit kezdene szállító rendszerével, amíg nem létezik belső kereskedelme, amíg nincs mit szállítania (stb.)? Az életben maradás és a szaporodás szükséges funkcióinak részelemei nem alakulhatnak ki lassan, több ezer lépésben, hanem csak egyszerre, egy időben, hiszen minden csak együtt funkcionál. Erre (hogy minden együtt és egyidőben alakuljon ki, a megfelelő helyén), képtelen a véletlen, a több ezer apró egyszerű lépés hipotézise pedig tarthatatlan. Így tehát már nem csak a külső rendező szükségszerűsége (aki egymás mellé rendezi a sok egyszerű lépést) áll a sok egyszerű lépés elgondolásának útjában, hanem az a tény is, hogy egyik funkció a másik nélkül és egyik részelem a másik nélkül nem funkcionál, és így semmire sem jó!
    Hany ervet hozzak meg fol ? Regebben en is kemeny evolucionista voltam de meg akartam erteni es nem jott ossze, most mar osszeallt a kep. Nagyon sok ervem van meg amit le is fogok irni. Ne hagyd abba a kutakodast. Hiaba mondod azt hogy a teremtes semmilyen reszletet nem ad es az evolucio tobbet ad. 1. Ha a teremtes igaz az ember soha nem lessz kepes megerteni ezt hiaba a sok probalkozas(godolj bele hogy is erthetned meg), "az emberiseg tudatlansagra van itelve" A.Einstein
    2. Az elobb is leirtam ha minden apro reszlet nem illik ossze a megfelelo sorrendben a megfelelo idoben a megfelelo modon akkor nem er semmit nem visz kozelebb mert a kep csak akkor all ossze ha minden reszlet adott.Milyen tudomany az amelyik elore eldonti hogy mit nem fogad el es mit fogad el? Meg irok majd ...ha nem eleg:)