Nem igazán arra gondoltam.
Én csak erre pl. Link
De ha az energiatermelésünket nézed ott is mindenhol 100% feletti a hatásfok, különben nem lenne energiatermelés ugye!? Más kérdés, hogy előtte ezeket az energiaforrásokat valami feltöltötte. Pl. az uránt a szupernovák hozták létre, a fosszilis energiát meg a napfény + Földben levő energiák (hő, nyomás). Amit mi a rendszerbe fektetünk, az annyi pl, hogy Józsi a vájár lemegy a bányába, mire feljön a szén, azt meg elszállíccsuk Jolánnénihez, meg a zerőműbe. Ha a szénből kijövő energia ezeket nem fedezné extrában, akkor nem igazán működne ugye a civilivilizácijó.
De ha már szóbahoztad, akkor az ilyen kavitációs izé is valószínűleg Casimir effektus alapján működhet. Legalább is a készítőik ezt mondják. Persze ezek sem 100% feletti hatásfokúak, mert olyan nincs. Csak éppen azt a forrást nem tudod megsaccolni, hogy mekkora lehet, amit használ (ZPE mező ugye). Ez olyan mintha nem tudnánk mérni/számolni a benzin/szén stb energia tartalmát. Csak azt látod, hogy berakod a varázs kotyvalékot a motorba, ráadsz néhány J villamos energiát az indító motoron keresztül, de attól kezdve magától megy, melegít, hangosan pöfög, büdösít meg amit akarsz. Persze inkvizítorék rákennék, hogy na a feltaláló biztos asszongya, hogy 100% feletti hatásfok, de ilyen nincs, merez perpétummobile, szal hol az a mágja!?
Amúgy szerintem ez pont az a fórum, ahol ilyenekről is lehet beszélni. És azért szerencsére ott tartunk, hogy néhány tudós már veszi a fáradtságot, hogy elinduljon arrafele, amerre 20 éve csak az járhatott, aki nem ment a nyájjal bégetve. Mert ha ilyeneket mondott, akkor haarosan kereshetett magának más állást, pl próbálhatott megélni abból, hogy zufómagazinok közönségtalálkozóira járt, ami valljuk be őszintén nem egy nagy karrier.