• AgentKis
    Szerintem mindegy mekkora, csak közelebbről kell nézni, ha kisebb ;)

Egy 3 méteres kijelzőtől 1,5 méterre a film csak kb. 1/4-ét látod egyszerre és annak is csak további 1/4-e van az éleslátó meződben, a többiről csak annyit tud meg az agyad, hogy mozog, de az ami a periférián van lehet full kockás is. Namost a kérdés itt az, hogy az éleslátó mezőbe hány pixelt érdemes bezsúfolni. Szerintem nagyjából a 720p-nél van ettől a full HD az már nem hoz látható javulást (illetve hoz, de akkor a kép felét nézed közelebbről). Mondjuk lehetnek nálam élesebb szeűek is, de HD felett ez a felbontásosdi valószínűleg véget fog érni.

Kicsit a témához is: Mit váltott a DVD anno? A VHS-t. Méghozzá egy hatalmas minőségi ugrással, kisebb, könnyebb, kényelmesebb lejátszóval és adathordozóval. Tehát számos előnye volt az elődhöz képest.
    Mennyi van a Blu-nak?? Élvezeti értékben szinte semennyi (720p tömörítve elég szép minőségben 1 DVD-n is elfér). Amiben meg jobb lehetne (tárolókapacitás) abban meg egyenlőre drágább. Író felvevő elérhetetlen hozzá ahogy az írható lemezek is. És komoly másolásvédelmekkel is ellátták. Akkor mitől gondolják, hogy a helyzet javulni fog??? Szerintem romlani fog. Mire elterjedne már nem lesz értelme... ahogy igazából most sincs.