• Molnibalage
    #178
    Pont erről beszélek. Viszont az ország egy jelentős része a számlákat sem tudja már időben fizetni, nemhogy egyáltalán szigetelésre félre tenni (pedig utána telne a számlára is, de a mester nem dolgozik hitlere...) vagy 60 milliós projektre zsét összedobni. Ilyen is van, de ne ezt vetítesed már le az országra.
    ----

    "A hiányosság ott van szerintem, hogy a szolgáltatóipar még nem állt át arra, hogy sok és olcsó alternatívát kínáljon fel a fogyasztóknak."

    A tőke oda megy ahol profit van. Ha ez valóban olyan sok embernek lenne jó akkor azok megvennék ezt és aki ezzel foglalkozik nyerve. A probléma ott van, hogy a befektetők nem ezt látják. Talán mert tisztában vannak, hogy még nincs ott a technológia, hogy bárhol és széleskörűn legyen alkalmazva. Főváros és nagyváros geotermikus erőmvel az a felejthető kategória. Túl nagy a szükséges teljesítménysűrűség.
    -----

    "Napelemes, geotermikus/hőszivattyús, szélturbinás, biomasszás és más megoldásokkal rengeteg pénzt lehet megspórolni HOSSZÚ TÁVON."

    Ez így szintén nem igaz. Ezek önmagukban ipari méretű stabil áramtermelésre képtelenek.
    ----

    "Nagyon lassan történik az elmozdulás, amiatt is, hogy pld. a napelemes technológia még mindig túl drága, de a szemünk előtt zajlik az átállás."

    Mármint a Napelemé? Még mindig alsó hangon 15-szor drágább az atomáramnál és nem stabil.