• Palinko
    egyik vélemény volt, hogy vegyenek az emberek erősebb gépet, mert haladjon a korral. szerintem ez érdekes, miért vegyek valaki erősebb gépet pár év után, ha nincs szüksége rá mert jól szuperál a meglévő? majd ha elromlik, szervizelése problémába ütközik, más erőforrás igényesebb feladatokra használná vesz újabbat, de egy oprendszer miatt? a vistának papíron nem is voltak rossz követelményei de a gyakorlatban mindég több kellett neki mint amit odaírtak, szóval nem értem miért nem lehet optimalizálni, finomítani a kódot.
    vegyünk egy xy személyt vett számítógépet, átlag felhasználó zene, net, film 3 asra használja, mondjuk annak idején még xpvel telepítve, asszem 5 év múlva megjelenik a vista, a gépet nem használja másra, az oprendszer telepítése után azt kell látnia, hogy nem hoz számára semmi újat a vista, csak több helyet foglal, lassabb, és ugyanazt a műveletet sokkal rosszabb körülmények között hajthassa végre, persze hogy az oprendszer a hibás szerinte, és szerintem is.
    nem tagadom hogy a példában említett gép nem elavult, de az oprendszernek valami látványosan újat kell adnia ahhoz, hogy beleegyezzen a közönség a nagyobb teljesítmény igénybe, az oprendszer még mindég nem azért van hogy elvonja az erőforrást a felhasználói programoktól, hanem hogy keretet biztosítson azokanak kezelje a hardwaret.

na ha a m$ hülye és nem tanult belőle és így növekszik a rendszerük követelménye a 7 nél is, valószínűleg hasonló bukás lesz mint a vista, igaz már akiknek régen vásárolt gépük van mint az előbb említett 5 éves valszeg cserélik és nem veszik észre majd, hogy az os több erőforrást vesz el tulajdonképpen semmiért, de ez attól nem lesz jobb dolog, a most nagyon is divatos olcsó laptopok esetében amiknek teljesítménye nem haladja meg a régi gépekét meg nem lesz futtatható.

látom többeknek sikerült bedőlni az m$ marketingnek, ezt nem szabadna szerintem, hiába mondják ezerszer hogy jobb, gyorsabb kevesebbet fogyaszt, ha nem programozzák le, ha sokat mondják még nem lesz igaz. ne a nyilatkozatokat nézzük, hanem a rendszert, majd holnap el is kezdjük letölteni és megpróbálhatjuk törvényesen abból döntsünk, hogy milyen a béta, mert NEXUS szerintem jól látja sokat ellehet érni azzal, hogy kiveszi a szolgáltatásokat (de ha felesleges miért is volt benne?) de ha a véglegesbe megint beleteszi akkor nem csinált semmit...

végezetül szerintem a most használhatóak közül az Ubuntu a legjobb rendszer, ha mindent figyelembeveszek.