224
  • a_n_d_r_e_w
    Erre csak annyit, hogy (AGP-s) Radeonomat belőni Vista alatt gyakorlatilag lehetetlen volt, SP1 meg legfrissebb driver és mégis jött 5 percen belül a garantált fagyás. 6956-os win7 buildre pedig a legkisebb probléma nélkül ment fel ugyanaz a Vista driver és egyszer sem fagyott le pár nap nyüstölés közben.

Szóval ha te meg vagy győződve, hogy mindössze ennyi történt: "mert nem is volt fejlesztés csak gyalulás. Na most ezt megfejelték egy új default kinézettel", akkor légy vele boldog.
  • taj
    Mit hozott a vista/windows 7, ami miatt érdemes xp-ről váltani?

Integrált windows live funkciókat? Internet explorer 8-at? Könyörgöm, ki használ explorert böngészésre?!

A régi szar gépen is régi szar xp fut, ami nem egy jól optimalizált rendszer, de a vistához képest igen. Az lett volna a normális, hogy a következő oprendszerben kijavítják az xp optimalizálási hibáit, erre jött a vista, ami viccnek is rossz volt. Egyszerűen nem hozott semmit, ami miatt megérte volna váltani és ezért jobb hardwaret venni.

Viszont kívánom, hogy legyen igazad a windows 7-tel kapcsolatban!
  • Ravkin
    Először is macleod2005

Csak megemlítem hogy először volt az a bizonyos ms dos, amiallatt a játékok is mentek persze. Aztán a dosra jött a win3.1 de az nem futtatta a dos játékokat. Az igazi áttörést a win95 jelentette ami dos alapokon működött és igen hatékonyan futtatta a dosban is jól műkődő játékokat, aztán lett a stabilabb szintén dos alapokon a win98, majd egy újabb próbálkozásképpen a win millenium ami a win98 ra épült viszont a dos már nem volt elérhető benne. Itt ez az ág meg is szűnik, az xp nt alapokon nyugszik vagyis a win2000 továbfejlesztett változata.

Palinko

Imádom amikor a viták közepette és a személyes megyőződés fitoktatása céljából bizonyos emberek hirtelen megfeletkeznek bizonyos " szerintem általuk is ismert " egyszerű tényekről. Merthogy... őszintén megmondva nem tudom miért várta bárki is hogy pl vistának kevesebb legyen a hardverigénye, jó persze... tudom hogy talán sok amit a vista kajál meg elég optimalizálatlan de ettől függetlenül, te már hallottál olyanról hogy egy program fejlesztése közben hirtelen kevesebb helyet foglalt ? Vagy + funkciók hozzáadása után kicsit gyorsabb lett ??? Haladni kell a korral ebben igazad van, és a kornak vannak bizonyos elvárásai amihez ha nem is egyik napról a másikra de lassan a windowsnak is fel kell zárkóznia, a program kód kiegészül, növekszik a terület és a hardverigény, ami még az igazság része és talán most még nem is látjátok, hogy a pc-s hardverek egy idő után annyira fel fognak nőni hozzá hogy ez egyáltalán nem fog gondot okozni senkienek sem, bár tegyük hozzá elméletben ma sem okozhatna senkinek gondot, csak ugye xy felteszi a régi szar gépére a vistát/7-et és aztán csodálkozik hogy nem működnek jól a dolgok. Akik vadiúj gépet vettek és mondjuk nem alsó kategóriát azok vistát használnak ennyi... Egyébként ha nem tudnád elárulom neked hogy a windows 7 a vista egy jóval optimalizáltabb gyorsabb verziója a vistának, lehet hogy többet fog foglalni de gyorsabb, okosabb lesz, és ez a lényeg.

Azokat meg csak sajnálni tudom (vajon-kiki) akik keverik a szezont a fazonnal, és nem az új gépükre raknak új oprendszert, hanem új oprendszerhez akaranak új gépet venni.
  • Papa01 #21
    Sonic333!
    Megnéztem az adatlapodat. Ilyen idióta primitív barmot, mint Te ritkán lát az ember…
  • Griphons
    A Win7 bétája már egy jó ideje (legalább 2 napja :P ) torrent trackerekről tölthető. Sőt az előző pre verziók már ki is lettek próbálva - szintén hasonló forrásból.
    Aki szétnéz kicsit a neten, az begyűjtheti a véleményeket, én biztos nem rakom fel egyelőre.

Palinko: nem mintha egyetéretnék soniccal, de kérlek tanulj helyesen írni (a mindég az mindig...), és tagold mondatokra a mondandódat, mert így semmi értelme...
  • Palinko
    esetleg olvasási gondjaid vannak? nembaj majd az általános suliban megtanulod addig is nem kell járnod az sgre
  • sonic333
    hova írsz már ennyit te fasz
  • Palinko
    egyik vélemény volt, hogy vegyenek az emberek erősebb gépet, mert haladjon a korral. szerintem ez érdekes, miért vegyek valaki erősebb gépet pár év után, ha nincs szüksége rá mert jól szuperál a meglévő? majd ha elromlik, szervizelése problémába ütközik, más erőforrás igényesebb feladatokra használná vesz újabbat, de egy oprendszer miatt? a vistának papíron nem is voltak rossz követelményei de a gyakorlatban mindég több kellett neki mint amit odaírtak, szóval nem értem miért nem lehet optimalizálni, finomítani a kódot.
    vegyünk egy xy személyt vett számítógépet, átlag felhasználó zene, net, film 3 asra használja, mondjuk annak idején még xpvel telepítve, asszem 5 év múlva megjelenik a vista, a gépet nem használja másra, az oprendszer telepítése után azt kell látnia, hogy nem hoz számára semmi újat a vista, csak több helyet foglal, lassabb, és ugyanazt a műveletet sokkal rosszabb körülmények között hajthassa végre, persze hogy az oprendszer a hibás szerinte, és szerintem is.
    nem tagadom hogy a példában említett gép nem elavult, de az oprendszernek valami látványosan újat kell adnia ahhoz, hogy beleegyezzen a közönség a nagyobb teljesítmény igénybe, az oprendszer még mindég nem azért van hogy elvonja az erőforrást a felhasználói programoktól, hanem hogy keretet biztosítson azokanak kezelje a hardwaret.

na ha a m$ hülye és nem tanult belőle és így növekszik a rendszerük követelménye a 7 nél is, valószínűleg hasonló bukás lesz mint a vista, igaz már akiknek régen vásárolt gépük van mint az előbb említett 5 éves valszeg cserélik és nem veszik észre majd, hogy az os több erőforrást vesz el tulajdonképpen semmiért, de ez attól nem lesz jobb dolog, a most nagyon is divatos olcsó laptopok esetében amiknek teljesítménye nem haladja meg a régi gépekét meg nem lesz futtatható.

látom többeknek sikerült bedőlni az m$ marketingnek, ezt nem szabadna szerintem, hiába mondják ezerszer hogy jobb, gyorsabb kevesebbet fogyaszt, ha nem programozzák le, ha sokat mondják még nem lesz igaz. ne a nyilatkozatokat nézzük, hanem a rendszert, majd holnap el is kezdjük letölteni és megpróbálhatjuk törvényesen abból döntsünk, hogy milyen a béta, mert NEXUS szerintem jól látja sokat ellehet érni azzal, hogy kiveszi a szolgáltatásokat (de ha felesleges miért is volt benne?) de ha a véglegesbe megint beleteszi akkor nem csinált semmit...

végezetül szerintem a most használhatóak közül az Ubuntu a legjobb rendszer, ha mindent figyelembeveszek.
  • NEXUS6
    Egy a végtelenül lecsupaszított XP/Server2003-mal nem nagyon tud szerintem a Win7 sem versenyezni.

Egyszerűen annyi trágyaság fut az XP alatt is, servicek, komponensek miegymás, hogy ha azokat kemény munkával kiírtja az ember, akkor gyak egy kategóriát ugrik a gép teljesítménye.
    Az a gáz, hogy most kijön a Win7 amivel valszeg ugyan ezt csinálták. Kiirtották a Vistában eredetileg benne levő felesleges taszkok egy részét. Nem csoda, hogy gyorsan végeztek, mert nem is volt fejlesztés csak gyalulás. Na most ezt megfejelték egy új default kinézettel és az emberek már is a összexarják magukat örömükben.
    Azért ez a M$ erősen tud valamit!;)))
  • codylcran
    Az xp 8 éves oprendszer te szakbarbár. Mégis mi a rákért legyen kisebb gépigénye ? Pusztulj vissza linuxozni...

Mások azzal jönnek, a Vista mennyi memót zabál - pl apple fanok - de azért a leo is megeszik 1 gigát.

Ez az oprendszer igenis jóra sikeredik és akinek nem kell, az ne használja.
  • balee66
    Szerintem arra gondolt, hogy az XP elődje a Win2000 volt.

Én a váltással úgy vagyok, hogy nálam a Vista kimaradt, még mindig XPSp2 van, de Win7-et telepíteni fogom, amint megjelenik a kész verzió (talán SP1-ig várok).
    Remélem nem gondolják komolyan, hogy csak jövőre adják ki... január eleje van.
  • macleod2005
    wikipedia szerint NT4->W2K->XP, akkor én tudtam rosszul a me alapokat. Ettől függetlenül a lentebbi hozzászólóknak azt tudom mondani, hogy normális (nem full extrás vérpistike gépen) a vista rendesen használható(feltéve ha eredeti :D)
  • macleod2005
    Az NT4 et 97 ben adták ki, tehát a 2000 nem lehet az elődje
  • Glutamin
    Rosszul tudod. Az XP NT alapokon nyugszik, aminek az elődje a win 2000 volt. Ezért is lett az XP lényegesen stabilabb a win98 vonalnál.

A win millenium csak azért kellett, hogy még húzzák egy darabig a win98 vonalat, amíg a win2000 majd XP elkészül.
  • macleod2005
    hmmm, a nagyrabecsült xp a win millenium alapjaira épült, a legjobb tudomásom szerint... mégis most mindenkinek az az isten holott aki használt milleniumot, tudja hogy az milyen egy trágya volt.

Amúgy meg mégis ki tesztelje???Ha a microsoft emberei tesztelnék az lenne a baj... Ha egy másik cégnek az lenne a baj... a legcélszerűbb, ha azok tesztelik akiknek készül...

A gépigény meg no komment,(ezért kapni fogok de) fejlődni kell a korral. Pont azért toporgunk a 32 és a 64 bit határain, mert ők gondolnak a kisebb teljesítmény vagy régebbi géppel rendelkező emberekre.(Mellesleg egy modern 90-100k-s gépen vígan futkorászik a vista ultimate 64bit is)

A Microsoftal egyetlen egy baj van, hogy az árazással nagyon el vannak szállva. 150k egy maxos windows, és ugyanennyi egy maxos office is... (Persze iskolai hallgatók 3000 ért jutnak vista busineshez, xp profhoz, és office ultimatehez, de ettől függetlenül az árazásnak az is egy oka, hogy nagyon kevesek vannak akik meg veszik a microsoft termékeit)
  • vajon kiki
    [b]kipuhatolják hogy milyen szkinre, milyen elvetemült nagy idijóta figyelemelterelésre van igénye a pórnépnek , ezután olcsón lehúznak róla még egy bőrt (ráhúznak megen egy új szkint a trójaiakkal telepakolt XP-Visztára) és csókolom... hadd szokja a paraszt...

de ha programozni nem volnának lusták, akkor még talán menne is az egész hóbelevanc 10 gigaherc és 8 gigabájt alatti gépeken is nem kevés lúzer legnagyobb örömére.
  • vajon kiki
    ahelyett, hogy kussban dolgoznának, már megint csak a lúzerek kedélyeit borzolják, ráadásul egy már beégett operációs rendszer: a Vishta alapjain.

Nincs olyan nap, hogy ne jelenne meg egy cikk a windows 7 ről , vagy legalább annak valamelyik , béta, alfa, théta, ráta, kalóz, mutáns verziójáról.

Már megint azt akarják, hogy a lúzerek teszteljék nekik ingyen azt, amit ők majd pénzért fognak (vagy legalábbis akarnak) értékesíteni...

hát meg a kisfa*omat !

majd esetleg, ha kijött a végső és kisebb (!) lesz a gépigénye, mint a Windows XP-jé, valamint kisebb lesz a mérete byte-ban többet tud és gyorsabb is lesz ...valamint ezt több helyről is hallom megerősíteni, na majd akkor

TALÁN kipróbálom... ezek (a Vista) után....
  • Szega87
    honnan lehet ezt majd letölteni?:)
  • peetig
    P4-es 2.8 celeron proci, 2 giga ram és egy 7300GT-vel használom a 7 bétáját. Eddig sokkal kezelhetőbb és gyorsabb, mint a Vista SP1 volt. Mivel nem vagyok benchmark futtató, ezért csak a kevesebb processzor használatot tudom alátámasztani. Red Alert 3 teljesen játszható, és nem a legalacsonyabb beállításokkal. Eddig elégedett vagyok, talán meg is veszem?

Javaslom minden Vista utálónak, egy próbát azért megér.
  • torcipepe
    kisebb gépigény, mihez képest?? mit jelent ez számokban?? mielőtt legyalulom a gépem szeretném tudni érdemes-e.

az otthoni hálózati funkció is érdekelne, mit takar. remélem ebben szöges ellentéte lesz a Vistanak. elvégre ott egy normális megosztott mappát is nehéz csinálni. nemigazán értem pl miért kér kódot, vagyis hogy ezt a kódot miért nem lehet beállítani. mert ha egy fájlt át akarok másolni tesómtól, attól még nem szeretnék a gépén felhasználói fiókot.
  • jomunkas
    Érdekes nem gondoltam volna hogy valaha is fogok érdeklődni egy új MS oprendszer-ért de ezt a Windows 7-et most nagyon várom

Majd meglátjuk hogy mi lesz belőle
  • Narxis
    Rá lehet, egyetlen feltétele, hogy SP1-el frissített Vistad legyen.
  • kjhkmn
    Biztos rá lehet frissíteni az előzőre, csak a beállítások vesznek el.
  • kuci06
    vajon rá lehet frissíteni az előző 6956-os verzióra?
    nincs kedvem újra beállítgatni mindent...