Failure#101
Érdekes azért ez a demagóg ellenállás pont a - felteszem - fiatalság körében az újjal szemben.
Miért olyan marha furcsa, hogy egy új software-t nem a múltnak, hanem a jövőnek fejlesztenek, és nem özönvíz előtti gépekre optimalizálják?
Én nem tudom, más miért nem emlékszik arra, hogy amikor anno kijött az XP, akkor pooont ugyanez a szarakodás ment, hogy "fúúúj, ez rossz, megeszi a hardware-t, lassúú, stb".
Hopp, eltelt nyolc év, ez lett az Isten.
Kérlekalássan, ugyanez lesz a Vista/7 sorsa is.
Most még hőbörögtök, fújoltok, aztán majd ha 1-2 év múlva nem fut XP-n ami kéne, majd te is szépen felteszed.
És majd ha pár napig használgatod - mert lefogadom, hogy a szájalók 80%-a soha fel sem rakta azt, amiről marha határozott véleménye van -, akkor rá fogsz jönni, hogy valójában ha megvan hozzá az erőforrásod, akkor sokkal jobb, és kényelmesebb tud lenni, mint a régi megszokott cucc.
Persze ez egy kulcskérdés: ha megvan hozzá az erőforrásod.
Nyilván ahogy más is leírta már, XP-t sincs értelme feltelepíteni 64 MB RAM-mal, egy 200 MHz-es procira, mert lassú lesz, mint a dög. Nyilván ugyanez áll a Vista/7-re is, csak vedd figyelembe, hogy közben eltelt 8 év.
Aztán egyébként, mielőtt nagyra nyitná az ember a száját, hogy "most a DX10-en kívül mi van abban, ami miatt érdemes??", talán olvasson utána. Megannyi helyen leírták. Persze, ha nem érdekel, hogy mi az előnye, akkor ne olvasd el. De kérlek másokat ne akarj már meggyőzni arról, hogy az szar. Rendben, szerinted szar. Én meg azt mondom, mindenki győződjön meg róla a saját szemével, hogy talál-e benne olyan szolgáltatásokat, amik miatt érdemes, vagy sem.
Marha nagy vesszőparipa a memóriahasználat. Kis utánaolvasással rá lehetne ébredni, hogy nem viccből eszi meg a RAM-ot, hanem azért, mert user stat alapján megpróbálja kéz alá helyezni jóelőre azokat az appokat, amiket várhatóan úgyis el fogsz indítani. Hűdehaszontalan. Kétesértékű... Borzasztó.