• Ironka
    #42
    Imádom ezt a filmet! 2008 abszolút favoritja nálam, már háromszor láttam, mindig újabb ismerősnek megmutatva, de nem tudok ráunni. :) Persze Eli ment desktop háttérnek is. :D Nem tudom mi bajotok a svéd nyelvvel, én nagyon bírom (mint az összes beteg skandinávot ;)), és teljesen passzol a film hangulatához. Ráadásul 80-as évek, ami még plusz pont.
    A könyvet nagyon sürgősen be kéne szerezni az amazonról...

    Pár aprósággal kiegészíteném a spoilert:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én úgy olvastam, hogy csak a halandók lakásába/házába kell engedélyt kérnie, középületbe nem, és ezt nagyon következetesen végig is viszik a filmben. Különben a lakótömb lépcsőházába vagy a kórház halljába se tudott volna bemenni. Ahol viszont vki lakik/alszik/él, oda igen, így a kórterembe is. Nem hagyták ki ezt a megharapott nőnél sem, ő sem megy be a macskás fazonhoz, amíg be nem hívják. Ezért sztem nincs gond az uszodás jelenettel, sőt. :)

    Amúgy meg, mikor először láttuk, néhányan végig azt találgatták, hogy Eli lány-e vagy fiú, mert a hangja nagyon fiús. Persze a meglesős jelenetnél megnyugodtunk, mert a monitoron nem látszott rendesen a vízszintes sebhely és hogy semmi más nincs azon kívül. Utána olvastam én is az igazságot, meg azt is, hogy utószinkronizáltak a színész lányt egy fiúval.
    Az igazi hangja lányosabb:
    http://www.youtube.com/watch?v=RXXf8SW-20s
    http://www.youtube.com/watch?v=zXP6i-jdLSk