Piel#18
A vásárlásaim során szokásommá vált, hogy kikérem a barátaim, ismerőseim véleményét, és ha lehet kézből meg is nézem, ha lehet megpróbálom. Ha tetszik megveszem, ha nem tetszik nem veszem meg. Bárhol dicsérgetik, nem tud érdekelni. Ha ismerősi körömben nincs, akkor elmegyek egy olyan boltba (MM)ahol meg lehet nézni, esetleg ki lehet próbálni. Utána már meg lehet venni ott is, ahol olcsóbb. A boltosok lehet, hogy utálnak mint vevőt, de engem nem tud érdekelni. Én a fizetésemből élek, ők meg abból akarnak meggazdagodni. Ahol megpróbáltak egyszer is átverni, már akkor sem megyek be ha történetesen valamivel olcsóbban adnak valamit, amit a környezetemben lévő boltok is árulnak. Majd megveszem később, máshol. Ha meg nagyon nagy szükség van rá, akkor mérlegre teszem - Mi ér többet a pénz vagy az eszme? Mindig is fizetettnek tartottam az újságokban megjelenő teszteket. Elolvastam igaz, de csak a mag érdekelt, a többi ömlengést kidobtam az ablakon. Ha meg valamit nagyon dicsérnek, akkor az már gyanús.