• ultrared
    Nincs már energiám mindegyik állításon végigmenni. Szerintem egyetérthetünk, hogy ez így senkinek nem lesz jó. Abszolút seniknek.

Azt látom, hogy te európai gondolkodással próbálod végigvezetni a logikád, ami végül is érthető, csakhogy a Hamasz vezette palesztinok még véletlenül se jutnak olyan következtetésekre amilyeneket te elvársz. A vérbosszú nem fog elmaradni, ezek az emberek elvesztették szeretteiket, otthonukat egzisztenciájukat, hétköznapi életüket és csak a szent vérbosszú, az Izrael elleni bosszú élteti őket. Eszükbe sem fog jutni, hogy ne bosszulják meg a történteket. Ez egy véget nem érő történet amit sem Izrael, sem a Palesztinok nem nyerhet meg. Főleg nem fegyverekkel és gyilkolással. Egy ilyen eltúlzott erejű izraeli ellencsapás csak olaj a tűzre. Ja és amúgy meg mi az ellencsapás? Kb olyan ez a kérdés, hogy ki ütött először, ezek pedig a cionisták voltak... minden gond forrása Izrael megalakulása egy olyan korban amikor már nagyon régen lezajlottak a honfoglalások.

Mi a megoldás? Nem tudom, de nem az erőszak és a további gyilkolás. Tárgyalásokkal, engedményekkel, okos politizálással és önmegtartóztatásokkal, nagyon lassan sok-sok év alatt talán elérhető a béke. Talán. Gáza több száz civil áldozatot követelő megszállásával viszont biztosan nem. Sőt! Bár lehet, hogy látszólag béke lesz egy ideig, de aztán még súlyosabb ellencsapások következhetnek.

"Hétfőn ismét néhány milliárddal gazdagabb lesz pár sejk, bejött a befektetés. Na tudod, ez az igazán szomorú, meg az, hogy a hozzád hasonlók tapsikolnak hozzá."

Te miről is beszélsz? Milyen hozzám hasonlók és mihez tapsikolunk? Jól értem, hogy szerinted Gáza megszállásához? Hát én eddig azt hittem, hogy te bizonygatod, hogy mennyire szükséges és megkerülhetetlen a megszállás és nem én.

Jók amúgy ezek az arab sejkek, még a zsidókat is képesek behúzni a csőbe.Ha már ilyen ügyesen és hatékonyan tudják befolyásolni Izrael cselekedeteit, akkor miért nem bírják rá őket, hogy menjenek vissza szépen oda ahonnan jöttek, vagy vegyenek egy kis területet a Afrikában ahol békésen ellehetnek.

Az olaj ár meg már csak ilyen, imádja a spekulációt és a híreket. De ez a Gázai konfliktus olyan rövid lefolyású lesz, hogy mire jönnek a 4. negyedéves és első negyedéves gazdasági jelentések már senki nem fog rá emlékezni, hogy szilveszter táján azért stresszeltünk, hogy vajon lesz-e elég olaj. Az OPEC-nek meg nem kell ahhoz gázai konfliktus, hogy csökkentse a kitermelést. Anélkül és bőven megteszik, hogy ha úgy érzik szükségesnek.

Ez meg 29-ei:
    "A globális recessziós környezetre tekintettel az EIU drasztikusan, az előző prognózisban szereplő 65 dollárról 35 dollárra csökkentette 2009-re szóló átlagos olajár-előrejelzését - az irányadó típusnak számító Brent olajkeverék hordónkénti árát alapul véve -, megjegyezve, hogy 2009 első negyedében 25 dolláros hordónkénti átlagos olajár-mélypontot vár."