ultrared#80
Először is megköszönném a kioktató, nagyképű és fellengzős stílust.
Tőlem bizony egy sort nem olvastál arról, hogy a Hamasz mekkora jófej és hogy ők az igazság alfája és omegája, így aztán a hozzászólásod 90%-a teljesen feleslegesen íródott.
Amúgy az emlegetett 50 ezer áldozat már nagyon-nagyon régen összejött, csak valahogy az is palesztin oldalon. Hidd el, hogy ők is emberek.
Nézd, a helyzet még véletlenül sem olyan egyszerű mint ahogy gondolod. A cionisták úgy gondolták, hogy erőszakos úton létrehozzák Izraelt. Náluk volt a pénz és az erő, a tervük sikerült. Oké, nem is ez itt a kérdés. A kérdés az, hogy biztosan ez most a legjobb megoldás? További több száz, esetleg ezer palesztin áldozat? Mit gondolsz mi lesz ennek a következménye? Mert, hogy nem béke az 100%. Mondjuk megölnek 1000 Hamasz tagot. Szerinted a vérbosszú hányat, fog a helyükbe szülni? Lefogadom, hogy legalább kétszer annyit. És hidd el, hogy főleg az ártatlan civil áldozatok családjai közül, fog kikerülni a legújabb generáció, akik zsidó vérre fognak szomjazni, akár az életük árán is. De mivel ezt gyakorlatilag, nem tudják véghezvinni, így nem a zsidókon fog csattanni az ostor, hanem elsősorban Izrael és másodsorban az USA szövetségesein. Kezdhetsz számolni egy újabb szeptember 11-el, londoni metrótámadással, vagy madridi vonatrobbantással. Kinek jó ez? Szerintem senkinek.
A mecsetes videón meg annyit látni, hogy sorban csapódnak be a rakéták. Kettőt simán megszámoltam. Egyre nagyobb füst és lángok - képhiba, egy pillanatra ugrik a film - még egy robbanás. Szerintem ez a film csak azt bizonyítja, hogy porig bombáztak egy mecsetet, azon kívül mindenki azt magyaráz bele amit akar. Te mondhatod, hogy a robbanóanyagok robbantak fel én meg mondhatnám, hogy egy újabb rakéta. De nem mondom, mert nem tudhatom, mivel ez semmit sem bizonyít. Lehet igazad van és robbanóanyag robbant és lehet, hogy nem, de ez az égvilágon semmit sem változtat meg.
"Arról is tudsz ugye, hogy Izrael röplapokat szór le, hogy mely területeket hagyják el a lakosok? A támadás előtt pedig telefonon felhívják az érintett lakókat, hogy menjenek el?"
Persze, hogy tudok, sőt képzeld el én is nézek TV-t és láttam a felvételeket is. És láttad mit nyilatkoztak a röplapokra az ott lakók? Azt, hogy mégis hova menjenek? Ott laknak, nem mennek sehova, de mi lenne ha arrébb mennének 2 utcával? Ott is ugyanúgy szórják a röplapokat, hogy és hova menjenek el? De most tényleg, hova? Egész Gáza bombázás alatt állt.
"Arról is tudsz-e, hogy Gáza legfontosabb kereskedelmi partnere Izrael, és onnan jön az összes közmű? Hogy mielőtt a Hamasz átvette az uralmat, sok százezer palesztin ingázott minden nap Izraelbe ott dolgozni, akik azóta elvesztették a munkájukat?"
Blokád alatt elég nehéz munkába járni... főleg úgy, hogy még az élelmiszereket se nagyon engedik be Gázába.
"Arról is tudsz-e, hogy a Hamasz fő szponzora Irán és Szaúd-Arábia, akik az olajáron keresztül a legnagyobb nyertesei bármilyen közel-keleti konfliktusnak?"
Ó de imádom ezt az olajár összeesküvéses dumát. Szóval akkor Irán meg a szaudiak kitervelték, hogy ... nem is folytatom, ez annyira nevetséges. Hihetetlenül leszarja az olajár, hogy mi folyik Gázában.