"Akárhogy is gondolkodom, sajnos egyetlen egy érvet sem tudok felhozni Izrael mellett."
Hát akkor talán fuss neki még egy párszor. Minkét oldal mellett bőven lehet érveket és ellenérveket felsoroni.
----
"Nem azon kell gondolkodni, hogy a tyúk, vagy a tojás volt-e előbb. Izrael egészen egyszerűen megalapította a saját államát a Bibiliára hivatkozva."
Tévedés. Tudod volt egy ENSZ határozat. Ha Izrael szerinted nem jogos akkor a többi állam sem, de legfőképpen Palesztína. Ugyanis egyazon határozat mondja ki Palesztína és Izrael állam megalakulását... A környező országok is akkoriban alakultak meg.
----
"Elképesztő, mintha mi magyarok egész mongóliát kisajátítanánk hivatalosan magunknak, azért mert, a krónikák szerint ott volt az őshaza."
Csak annyi az "apró" külöbség, hogy életk zsidók akkor is azon a területen. Hány magyar van Mongóliában ma? + ENSZ megintcsak. Ha már sokan annyira imádnak rá hivatkozni.
----
"A többi esemény sajnos ennek már csak okozata. a 6 napos háború, a gázai megszállás stb. stb."
Aha. Volt egy egyesített arab támadás '48-ban ami után részben a környező arab államok szállták meg Palesztínát, de részben még Jordániát is elég sokáig. Hej, de jó erről is elfeledkezni. '67-ról is írtam, hogy mi volt. Talán olvass vissza egy kicsit.
----
"A zsidóknak előbb kellett volna eszükbe jutnia, hogy talán saját ország kéne. Ha addig megvoltak hazátlanként, akkor úgy is kellett volna maradniuk."
Aha. Palesztína sem volt soha. Akkor nekik minek Palesztína. Izrael, mint állam létezett 2000 éve. Tudom, hogy régen volt, de akkor is volt. Palesztín állam meg soha nem volt. Akkor még arabok a környéken sem éltek... A 7. századtól kezdve foglalták el az egész Közel-keletet.
----
"Ezt Izrael baszta el, az más kérdés, hogy a palesztinok is elég agresszívan ugrabugrálnak, sok ott is a sötét emberke, talán diplomáciai megoldás kéne, én biztos belefáradnák több évtizednyi állandó háborúzgatásba."
Igen. Biztos. Saját magukat kezdték felrobbantani, meg aknavetőzgetni, meg rakétázgatni. Nem tűnt fel, hogy '82, 2006 és most is csak reagálás valamire. A '60-70-es években miért nem volt ilyen. Háború lezárult és után nagyjából nyugalom volt a két oldal között (kivéve a '67 és '73 között levő Anyagháború időszakát).