amikor hitler kitalálta a jelölősdi baromságait a megszállás után Dániában, akkor válaszul másnap az egész királyi család csillagokat viselt (ki a meleg jelzőt, ki a zsidót stb.) - biztos ők csinálnak valamit rosszil pár évszázada... de nem baj, nekünk a tomika féle királyok jutnak.
úgyis elvakult mindkát oldal és nagyon bonyolult a helyzet, lusta vagyok mindenre kitérni (vallási alap, olaj, pénz, hatalmi kérdés, történelmi sérelmek). de nekem azért egy kérdésem lenne.
régen volt zsidó kiráylság. elüldöztettek, visszatértek, honfoglaltak, most védik.
és a kérdés. ha minket (igen, én is magyar vagyok) most elüldöznének innen az országból teszem azt 2020 környékén, pár ezer évig tekeregnénk a világban, visszatérnénk, honfoglalnánk (nevezzük el második nagy honfoglalásnak:)) akkor joggal terrorizálhatnának minekt a szomszédaink? vagy mennyi időnek kell eltelnie hogy az Izrael jogos állam legyen?;) 3000-ben már védhetik magukat?
és minket joggal terrorizáhatnának azok a népek akiket kibasztunk innen 895 környékén? vagy nekik már nem szabad, mert elévült az eu jogban?:) és mi haragudhatunk még az iszlámra a több száz év elnyomás miatt? vag yinkább állunk az arab-francia (óóó trianon)- orosz (óóóó 50év) oldalra? nem téma...tomika megmondja a frankót, mindegy az csak szeressék az övéi:)
ui.: atv-ét nemnézek, se hír tv-ét, csak néha gondolkodom:)