• ppix
    #3839
    Persze, nem légből kapott dolgokról beszélsz, nem vitatom, hogy sok mindent tudhatsz. De ide összesen annyit írtál, hogy "szerintem drága a mobilinternet".
    Ez áll szemben azzal, hogy idejött 3 külföldi cég, elköltöttek együtt összesen pár milliárd eurót és évtizedekre előre fizettek ki frekvenciákat. Nem véletlenül őket szopatja az állam, az Audi pár hónap alatt arébb vinné 500 km-el a termelést, ha nekik merne menni az idióta kormány. Egy párezer négyzetméteres gyár viszonylag könnyen szállítható és újra felhúzható. Egy telco viszont nem tud hová menni, nem viheti el az ügyfeleit, a frekvenciáját, a földbe fektetett kábeleket. Legfeljebb nem költ majd beruházásokra, meg árat emel.

    Egyébként nem látom az összegeket, de tanultam pénzügyeket és tudok következtetni 1-2 dologra.
    Én kérek elnézést, ha azt merem gondolni, hogy kicsit jobban utánaszámoltak a dolgoknak, mint néhány itteni szájkaratebajnok fórumtroll, akinek nagyjából fogalma sincs a tömegpiacokról, keresletről és kínálatról (bonyolultabb mikroökonómiai fogalmakat már meg sem merek említeni), valamint arra sem emlékszik mi volt a múlt héten, nemhogy 5-10-20 évvel ezelőtt. Az ő kvalitásaikkal nehéz lenne céget vezetni:)
    Ja igen, hasznuk van a cégeknek ezen és a jövőben is profitot akarnak termelni. Ezért tudtak összegereblyézni korábban máshol milliárdokat, hogy itt befektessék.
    Akinek nem tetszik a profit az jobb ha felébred, mert a kapitalizmus nagyon hatékonyan kezeli a bugyuta hőzöngést és csúnya szavak fórumba irogatásával nem fog sikerülni megváltoztatni a dolgokat.