• fourgee
    Szerintem meg a Microsoft azon gondolkodhatna, hogy nálunk miért drágább a Windows, mint tőlünk nyugatra... Vagy miért van az, hogy itthon a 100-150 ezer közötti notebookokat azért tudják olcsón adni mert nem tesznek rá Windowst, miközben pl. az Egyesült Királyságban még nyáron is, a jó font árfolyam mellett a kb. 90 ezer forintba kerülő gépeken Vista Home Basic volt, a 100 ezer forint körüli gépeken meg (Intel dual core, 2GB ram, egyik kollégám vette) meg Home Premium. Tehát itthon drágább 50 ezerrel, de azért mondják olcsónak mert nincs rajta Windows...

Vagy, pl. Németországban a Vista megjelenése előtt 1 évvel csináltak egy olyan akciót, hogy akinek illegális XP volt a gépén, az a bolti árnál olcsóbban előre megvehette a Vista-t a gépére, és a megjelenésig hátralévő 1 évben ingyen és legálisan használhatta az XP-t...

De a többi cég is bunkó köcsög, mert pl. miközben itthon a WoW második kiegészítője 10 ezer forint volt, én 6000-ért vettem meg London egyik drágább helyén... Bár én is letöltés-ellenes vagyok, ennek ellenére úgy gondolom, hogy Magyarországon megérdemlik ezek az élősködő cégek hogy letöltsék ingyen és illegálisan a dolgaikat, mert az áraik arra vannak beállítva, hogy gyorsan meggazdagodjanak.

És, amíg nem a felhasználók igényeinek kiszolgálását tartják fő feladatnak, addig az előfizetéses PC sem lehet sikeres. A "normál vásárlók" nem ebbe az irányba mennek, mert pl. egyre több "normál PC" vásárló vesz Macintosht, meg netbookot. Aki áttér Mac-re az nem fog a Microsoftnak meg más cégeknek havidíjat fizetni, aki meg a netbook irányába megy, annak az ár is fontos, és az sem fog fizetni.

Tőlünk nyugatra meg van olyan, hogy előfizet valaki internetre, és ajándékba kap hozzá notebookot ha aláír 1 évet vagy 18 hónapot. Valószínűleg azt is nehéz meggyőzni hogy fizessen olyan havidíjat, amivel többre jön ki, mintha megvenné egyben. :)