• toto66
    #88
    "Másrészt meg ottvan a mechanikus órás kísérlet. Egy a Földön, egy pedig kinn az űrben a pályán keringve.
    Amikor visszaértek, azt tapasztalták, hogy 2 teljesen azonos órából, amelyik fenn volt az űrben az késett az ittenihez képest. Ott már nem szimplán atomok rezgéseiből mérik az időt, hanem egy mechanikus szerkezet. Vagy épp digitális, valójában mind1 mivel mindkettővel kipróbálták"

    Nos nem lehetséges, hogy ez csak legenda? Meg is indoklom miért. Ha az előző #84 hozzászólásom figyelmesen elolvasod, akkor kitűnik belölle a következő:
    Ha két űrállomás létezik amelyre felvisznek egy- egy órát és ezzel végzik a kisérletet, akkor milyen eredményt kapnak? Tegyük fel a két űrállomás ellenkező irányban kering azonos sebességgel. Akkor a földi órához képest egyformán késik mind a kettő, igen ám de egymáshoz képest még nagyobb a sebességeltérés mint a föld űrállomás viszonylatban. Ebből kifolyólag egymáshozképest a megint csak késnie kell valamelyiknek. Melyiknek? Ha lehozzuk őket melyik jár előrébb?
    Tehát egy mechanikus óra kétféle időt hogy mutatna egyszerre? Akkor arról ne is beszéljünk, hogy csak a közvetlen közelünkben számtalan viszonyítási rendszer van. egyszerűen nem lehetne megállapítani hogy az óra mennyit mutat, ha igaz lenne...
    a<b; b<c; akkor a<c; tehát nem lehet hogy a>c; Márpedig ha az idő a sebesség függvénye, és igaz az hogy a sebesség pedig tetszőleges viszonyítás akkor lenne a>c is!