"De ha egy csillag robban fel mondjuk 100 fényévnyire innen, akkor az nem csak 100 fényév távolságban van, hanem 100 évvel ezelőtt történt. Tehát ha azt vesszük, akkor az időben is távol van tőlünk, nemcsak térben."
De hát ez az az, attól hogy később látjuk, attól még az 100 millió évvel azelőtt történt, és mikor már mi látjuk akkor az már nincs. Az idő az folyamatosan halad, én nem tudom dimenzióként sehogy sem értelmezni.
Az időben múlt, jövő csak a gondolatainkban létezik, mindig csak jelen van, de egyszerre ugye nem történhet semmi, ezért egymás után következnek a dolgok :| A 4. dimenzió (idő) matematikában, a tudományban fontos, mert távolra csak már múltban megtörtént dolgokat látunk, és azzal tudjuk kifejezni a távolságot. De attól az már nincs a jelenben.
És ugyan így nem tudom értelmezni logikával a többi dimenziót sem, mert a 2 dimenzió sem létezik igazából (vagy csak én nem értem), minden 3 dimenzióban helyezkedik el a térben. :S A 3 dimenzión belül tudunk mozogni, az időben nem. :I
Persze nem vagyok tudós, nem is akarom megmondani az igazságot, de ez valahogy az alapvető logikával ütközik szerintem :S (legalábbis az enyémmel), kicsit olyan érzésem van, hogy túl bonyolítják ezt.
Az az elmélet viszont jónak tűnik, hogy minden valamilyen energiából áll, már elfogadható szerintem valamilyen magyarázatként az anyagra. Én még valamilyen élet energiát is el tudok képzelni, de ez is inkább találgatás.