• Frayer
    "A dos " denial of service" szolgáltatás megtagadás támadások egy jelentős részét mint már írtam erre szakosodott ügynökségek hajtják végre"
    Hajthat azt végre bárki, akinek van erre ingeranciája. Nem kell - kisebbségi komplexusból (kisember vs. állam) adódó összeesküvés-elméletekből jövő - "állami szervezetekre", zsidókra, cigányokra, négerekre, stb... kenni.

Lol :D
    Minden összeesküvés amit két vagy több ember a nyilvánosság kizárásával létrehoz. Összeesküvés következménye ha a kormány hirtelen gázt emel, áramot emel, mi meg csak a híradóbol tudjuk meg, semmi beleszólásunk ezekbe a döntésekbe. Erre most itt el kezdel zsidózni, cigányozni, négerezni, holott ilyen téma még csak fel sem merült amíg te ide nem jöttél. Akkor most hogy is van ez?

Ha dolgoztál volna informatikai szektorban tudhatnád: különböző védelmi metódusok nélkül az Internetre kötött hálózat védtelen. Tűzfal, IDS, IPS, spamszűrő, vírusvédelem, kémprogramvédelem, reklámvédelem, ha szükséges tartalomszűrés... Mindezeket nap mint nap használjuk, illetve elvárjuk, hogy adataink védelmének érdekében bizonyos szolgáltatók megtegyék.
    Szóval saját magunk korlátozzuk (korlátoztatjuk) saját magunkat.

Szoftver fejlesztőként dolgozom, rendszer programozóként én csinálom ezokat amiről az imént beszéltél, talán nekem is van némi belátásom a dologba.
    Ezzel sincs semmi baj, a szűrés a káros támadó, vagy kémkedő forgalmat szűri meg. A szakma is úgy véli,hogy a védelmet a védendő nodon kell megvalóstani, és az elhárításba felkérhető a szolgáltató routere is ha mondjuk dos jön, például elkormányozza az adatcsomagokat, nem küldi tovább.
    Egyébként szabálytalanúl már ma is működik ez a cenzúra, mert sok helyen, t-onlinenál sok helyen nem műküdik a kimenő smtp port. Azaz nem tudsz direktbe levelet küldeni, csak mail szolgáltatón keresztűl. Ugyan így tiltva egy rakat port is, nem tom mi szükség van erre. Mi van ha nekem éppen arra van szükségem. Szeretnék egy átfogó hálózati tesztet futtatni, de a szolgáltató szűrője ezt meghiúsítja. Akkor hogy tudom kikapcsolni? Ha kollektív, akkor én hogy tudom kivonni magam alóla?