Én mindenképpen a cenzúra <b>ellen</b> teszem le a voksom. Most éppen magamat szívatom, mert olyasmibe ütöttem az orrom, amibe talán nem kellett volna, és kifingatta a gépem valami vírus. De legyen jogom tönkretenni a saját tulajdonomat. A másét nem fogom, még közvetve sem. Sokan elfelejtik, hogy a demokráciának van egy olyan kellemetlen mellékhatása, hogy minden embernek jogában áll hülyének lenni. És ezt el kell fogadnia a normális többségnek. Úgymond vele jár. Mindenhez, ami jó, tartozik mintegy függelékként egy csomó rossz. Ezt tudomásul kell venni. Ez olyan természetes, mint Newton hatás-ellenhatás törvénye. Természettudományos alapja van. Nem lehet csak a dolgok mézes felét nyalogatni, hanem bizony a kakásat is. Ide kívánkozik egy rövid idézet. Remélem, mindenki számára is olyan ékesek ezek a szavak, mint számomra. Ha valaki nem értené, hogy jön ez ide, azt nagyon sajnálom. Tehát:
"- Erre azt mondhatnám, hogy minden társadalom önmagához alakítja a tagjait (...)
- Az általam ismert társadalmakban az egyén fellázadhat. Vannak különcök, de még bűnözők is.
- Maga különcöket és bűnözőket akar?
- Miért ne? Maga és én különcök vagyunk. (...) Ami pedig a bűnözőket illeti, ez meghatározás kérdése. És ha bűnözőkkel kell megfizetnünk az árat a lázadókért, az eretnekekért és a géniuszokért, én hajlandó vagyok ezt az árat megfizetni. (...)
- Csak bűnözőkkel lehet fizetni? Nem lehetnek lángelmék bűnözők nélkül?
- Nem születhetnek zsenik és szentek, ha nem léteznek a normát messze túllépő emberek, és nem látom be, milyen jogon kíván a normákat csak az egyik irányba túllépő egyéneket. Valamiféle szimmetriának lennie kell."