#101"a szabályozással, amit a gyermeke védelmében hozol, pont a jogaikat tiprod el"
Tehát ha felteszek egy vírusvédelmet az otthoni számítógép(ek) védelmére, és az megfogja a gyerkőc által a játékhoz letöltött másolásvédelmet kikerülő szoftvert (mert mellesleg ott lapul benne egy vírus), akkor én a szegény gyereknek súlyos mentális károsodást idézek elő?
Ha a levelezőkliensben levő spamszűrő kiszűri a viagrás leveleket, az a gyereket hátrányos megkülönböztetésként foghatjuk fel?
Nincs jogom megvédeni a családom értékeit?
Vagyis nem zárhatom be az ajtót, nem szerelhetek fel riasztót, mert az a szegény megélhetési tolvajt diszkriminálja?
"posztrákosista" "DJ Faustus 25-30 között van, de úgy csinál, mintha Kádár korszkra nem is emlékezne, vagy élenjáró kispajtás volt (89-ben volt 6-11 éves volt) na jó kisdobos"
1. Személyeskedés
2. Hol mondtam én, hogy a diktatúra jó? Sehol.
"szerinted az államnak kellene szabályoznia hogy jár a gyereked iskolába, mit veszel fel délután, mit nézhetsz meg moziban"
Ez kijelentés? Mert akkor megint csak csúsztatsz.
Sehol sem mondtam, hogy a diktatúra jó lenne.
Sehol se mondtam, hogy ezt mindenképpen az államnak kell meghatároznia.
Annyit mondtam hogy értelmes keretek között meghatározott korlátokra szükség van, mert az anarchia sem jobb.
"mert sok helyen, t-onlinenál sok helyen nem műküdik a kimenő smtp port. Azaz nem tudsz direktbe levelet küldeni, csak mail szolgáltatón keresztűl"
Ezt más internetszolgáltatók is használják.
És itt megint előjön a többség érdeke vs. pár egyén kívánalma.
A többségnek megfelel, ha az Internet-szolgáltató SMTP-szerverén keresztül küldhet levelet. Ez jó magának a szolgáltatónak is, hisz a hálózata védettebb, az ő hálózatából kevesebb spam egy ki, ebből kifolyólag jó a postafiók szolgáltatónak, a levélfiók gazdájának (kevesebb spamet kap) is.
"Ha kollektív, akkor én hogy tudom kivonni magam alóla?"
Egyéni kívánalmaid vannak? Beszéld meg a szolgáltatóval.
Nem enged? Válts szolgáltatót, vagy szerverparkban levő szerveren keresztül - tunneling segítségével - kerüld meg a problémát.
"És,hogy vonsz analógiát a társadalomra? A társadalomnak nincs rendszergazdája."
Dehogy nincs! Ezért lenne a rendőrség, a tűzoltóság, polgárőrség és a többi hasonló szervezet.
"Ha igen akkor azt úgy hívjuk, diktatúra. Mi nem akarunk diktatúrában élni."
Ha nincsenek meg a fenti szervezetek akkor az bizony előbb-utóbb anarchiához vezethetne. Ezért megbízunk vezetőket, akikben megbízunk, hogy ezen szervezeteket kívánalmaink megfelelően alakítják ki.
"Ebben egyet ért 8 millió magyar ember."
És mi van a többi kb. 2 millióval? Ők mit szeretnének? Kik azok?
Őket kirekeszted? Törvényt hozol rájuk, hogy ők mások?
"Nép akaratot akarunk."
Szép utópia lenne.
" Erre most itt el kezdel zsidózni, cigányozni, négerezni, holott ilyen téma még csak fel sem merült amíg te ide nem jöttél."
Csúsztatsz. Nem szidtam se zsidót, se cigányt, se négert.
Csak azt észrevételeztem. hogy a DOS támadások többségét egy összeesküvés-elmélet részeként etnikumokra, vallási csoportokra, stb... fogni felesleges.