• fourgee
    Nem tudom hogy ő hol olvasta, én egy élelmiszerekkel foglalkozó lapban olvastam még annak idején. Kuruc.info-t sokat olvastam régebben, de ott nem találkoztam ezzel a témával :))).
    A tehén tejét ne keverd a kecske tejével, mert két különböző dolog.

Valaki itt említette hogy a tejben lévő baktériumok segítik az emésztést, meg a tejcukrot elkezdik lebontani. Na, amikor átesik a tej ezen az átalakuláson, akkor már elméletileg nem vált ki allergiás reakciót.

Olvastam egyébként még egy érdekes témát. Az "őskori" étkezésről volt szó. Hogy a "gyűjtögető emberek" gyümölcsöket, bogyókat, bogarakat ettek, és amikor szükségük volt húsra, akkor csapatban levadásztak valamit. Mint ahogy ezt bizonyos csimpánzok is teszik. Néhány ember jön ezzel a "mindenevők vagyunk" szöveggel, csak azt felejti el, hogy a sok szar műanyag vackot ennek ellenére nem kellene megennünk. Meg húst sem kellene minden nap zabálni, csak amikor szükséges. Szóval, ebben az írásban olvastam, hogy nem csak a tiszta tehéntejre allergiás az ember, hanem a különböző gabonafélékre is. Sokan csak a kiütések és az allergia közé tesznek egyenlőségjelet, pedig úgy is lehetünk allergiásak valamire, hogy igazából nem is tudunk róla. Például volt olyan nő akinél mindenféle kutatást elvégeztek meddősége miatt, nem jöttek rá hogy mitől van. Aztán valaki jött azzal hogy ne fogyasszon gabonaféléket, és a későbbiekben teherbe esett...

Már sokat gondolkodtam, hogy erre az "őskori étkezésre" át kellene állni, valószínűleg nagyon jó recepteket lehetne abból is csinálni, ami a földművelés előtti időkben fellelhető élelmiszerekből készülhet. Csak lusta és kényelmes vagyok. :)