fourgee#17
Na, hogy én is belepofázzak, az étcsokiban tudtom szerint nincsen semmilyen tej származék. Az ilyen agyi kutatások egyébként is mindig az étcsokira vonatkoznak.
A citromleves teához meg annyit, hogy nem citromlevet kell bele tenni, sőt semmilyen citrus nem kellene bele. Ha meg tesz valaki, akkor szerezzen be házilag termesztett gyümölcsöt (ma kaptam egyet), és azt tegye bele, mert a bolti az gombaölővel van kezelve. :)
A tej meg tényleg egészségtelen az emberi szervezetnek. Hogy akkor a sajt miért jó? Pont ugyanaz van, mint a szőlőlé-bor témakörben. A tej átmegy bizonyos átalakuláson, mire sajt lesz belőle, és a benne lévő anyagok az emberi szervezet számára fogyaszthatóvá válnak.
Az meg engem nem zavar, hogy a tejből hogyan lesz sajt. Kipróbáltam jó pár fajta francia lágysajtot, vagy ruzsflórás sajtot, hát elég érdekes szaguk volt, viszont az ízük szobahőmérsékleten olyan apróbb szemű, olasz paradicsommal egészen jóóó. Sajnos itthon erre rámenne a gatyám is, így legközelebb majd akkor ehetek ilyet, ha visszamegyek Angliába...