• B0nFire
    Ugyan már! Kíváncsi lennék rá, hogy az otthoni átlag userek közül hánynak van eredeti operációs rendszere, aki tényleg meg is vette, nem a szomszéd gyerek telepítőjét másolta, akinek az apukája "vitte haza kölcsönbe" a lemezt. Sok ember csak elmegy egy pc-szaküzletbe, mert "kell a gyereknek" és összeszednek valamit, ami még megfelel a pénztárcának. Aztán az üzletben feltelepítenek rá egy XP szerviz pakkot, ami kapásból megbukik a Windows eredetiségi vizsgálatán. Erről ennyit. Azt szokták mondani, hogy ajándék lónak ne nézzük a fogát! Ez hatványozottan érvényes olyan időkben, amikor szinte senki nem fizet szoftverért, mert "beszerzi". Aztán az ilyen okosok szoktak reklamálni a szakfórumokon, hogy X vagy Y program kifagy, meg nem műxik, meg xar. Erre szoktuk azt mondani, hogy ez a crackelt programok nagy hibája. Ha megveszi, reklamálhat!

De ha már a programot mégis beszerzi, legalább az operációs rendszer legyen "gyári" és garanciális, mert az az egésznek a lelke. Ha az OS haldoklik, mert lopott vagy feltört, akkor persze kajálja a memóriát, meg nem futnak rajta a programok stb. És egy profi szoftvernek csak a töredéke egy OS. Pl egy XP ára 35-40 000 Ft körül van, míg egy professzionális célprogramé ennek a 3-4-szerese.

Én nem akarok álszentnek tűnni, de nem is reklamálok olyasmiért, amihez tudom, hogy nincs jogom! Vettem egy profi programot, egy évig törlesztettem, erre kijön az új verzsön. Na, én még egyelőre nem ápgrédelek. De nem is volt vele még semmi probléma.